Bulletin k utkání #2
Kanonýři Kladno – Florbal Náchod
Šnajdr míří na stáž do Finska. I na dálku bude s Kanonýry spolupracovat

Šnajdr míří na stáž do Finska. I na dálku bude s Kanonýry spolupracovat

Šéftrenér mládeže Kanonýrů Miroslav Šnajdr míří na zahraniční stáž do finského klubu Nummela Susi. Na severu Evropy bude působit do konce této sezony a to nejen v trenérské pozici, ale i té hráčské. I během své finské mise však bude na dálku úzce spolupracovat s Kanonýry.


Už před necelými dvěma lety v době silných covidových restrikcí, kdy 1. liga marně čekala na svůj restart, dostal Šnajdr společně s bývalým Kanonýrem Michalem Skuhrovcem nabídku jít do města, které leží 40 kilometrů na západ od Helsinek, hrát. Tehdy však sílící covid vše znemožnil, než se letos Šnajdrovi znovu ozval trenér Nummely, zda by o pobyt ve Finsku měl pořád zájem.

Šnajdr bral zahraniční angažmá jako velký dětský sen, v jehož naplnění ho vedení Kanonýrů podpořilo, neboť vnímá, že to může být obohacující i pro samotný kladenský klub. „Stejně jako hráče chceme rozvíjet i naše trenéry, proto považujeme za velmi pozitivní, že šéftrenér Kanonýrů jede na stáž trenérskou i herní do Finska,“ vysvětluje sportovní ředitel Kanonýrů Marek Chlumský.

Když Šnajdr dostal zelenou, rozjelo se samotné jednání s finským týmem. „Za ty dva roky od prvního kontaktu se změnila spousta věcí. Do mého života se narodila nová priorita a tím pádem naše jednání bylo mnohem obsáhlejší. S ohledem na svůj a samozřejmě i rodinu už vím, že má florbalová kariéra se dříve nebo později přesune ze hřiště na lavičku. I proto jsme našli shodu, že vedle samotného hraní budu pomáhat s trénováním u chlapeckých týmů. A mimo florbal budu dělat i práci neflorbalovou. Vnímám to jako osvěžení našeho života a i díky jednohlasné shodě doma to beru jako skvělou zkušenost pro celou moji úžasnou rodinu. A poděkování patří také Kanonýrům,“ říká Šnajdr.

Ten s kladenským klubem bude i z Finska spolupracovat. „Kromě administrativních věcí bude mít na starost i videorozbory hráčů a týmů,“ popisuje Chlumský, který se Šnajdrem chystá i projekt na individuální rozbor hráčů.

Zpět na úvod