Bulletin k utkání #6
Kanonýři Kladno – FBC 4CLEAN Česká Lípa
Nervy až do posledních vteřin. Kanonýři mají ale důležité tři body

Nervy až do posledních vteřin. Kanonýři mají ale důležité tři body

Můj dům, můj hrad. A-tým Kanonýrů i dál zůstává ve své hale stoprocentní, protože tu ovládl také třetí prvoligové utkání této sezony. Tentokrát porazil Sokol Brno I Gullivers 5:4, byť o výsledek se musel rvát do posledních vteřin. Už v úterý se Kladenští v BIOSce představí znovu, v rámci Poháru Českého florbalu přivítají superligovou Českou Lípu (19.30).

Kanonýři oproti čtvrtečnímu mači v Brně začali výtečně. Po necelých šesti minutách poslal domácí do vedení přesnou střelou Janda, vzápětí se prosadil Pfaur a ve 13. minutě se ranou od půlky prosadil i Stůj. Ochromení hosté pak raději vystřídali brankáře.

Gullivers dokázali snížit na počátku druhé třetiny, kdy vyloučení kladenského Nováka potrestal brněnský Novák. Nicméně ve 33. minutě zvyšoval Prudil po rychle rozehrané standardní situaci na 4:1 a jen o chvíli později do toho rázně šlápl Šimeček a po jeho pumelici se brněnský gólman jen marně ohlížel. Nicméně hosté ještě do konce druhé části snížili, když domácí nepokryli při volném úderu Černocha. V 45. minutě pak Šmíd po poměrně kontroverzní situaci dával na 3:5. Nejprve se událo přehlédnuté podkopnutí kladenského hráče v rohu, aby brněnský střelec doklepával hokejkou hodně vysoko nad koleny. Avšak sudí jsou pány na hřišti a gól byl uznán.

A o 13 vteřin bylo ještě hůř, neboť trestné střílení využil Černoch a Kladenští tak o tři body v "jasně" rozehraném utkání museli pořádně zabojovat.

V dalších minutách měly šance oba týmy, avšak Kladno už dokázalo stav udržet.

„Klíčovým momentem bylo, že jsme v první třetině odskočili soupeři. Pak byl ale zápas vyrovnaný, chvílemi jsme dokonce tahali za kratší konec, ale jsem rád, že jsme to nakonec dotáhli k vítězství,“ řekl kouč Dušan Přívara. A střelec vítězného gólu Ondřej Šimeček přidal: „Jsem rád, že se nám to povedlo urvat. I když jsme vedli v první třetině 3:0, tak jsme si to zkomplikovali. Ale důvod, proč jsme to dotáhli do vítězného konce, bylo, že jsme v sobě zase probudili tu týmovost a bojovnost.“


Branky a asistence: 6. Janda (Chroust), 7. Pfaur (Šimeček), 13. Stůj (Mareš), 33. Prudil (Spurný), 37. Šimeček (Spurný) - 21. Novák (Černoch), 39. Černoch (Bouška), 45. Šmíd (Konrád), 46. Černoch TS. Rozhodčí: Vlček, Žofka. Vyloučení: 2:2 + Chroust (Kladno) 10 min. Využití: 0:1. Třetiny: 3:0, 2:2, 0:2. Střely: 18:25. Diváků: 123.

Sestava Kanonýrů: Janoušek (Horáček) – Šefčík, Bohuslávek, Ullmann, Veselý, Stůj, Nový – Chroust, Prudil, Janda – Novák, Šimeček, Pfaur – Mareš, Spurný, Hübner. Trenér: Přívara.

Zpět na úvod