Bulletin k utkání #18
Kanonýři Kladno - Bulldogs Brno
Úkol zní jasně: Alespoň jednou doma vyhrát, říká Přívara

Úkol zní jasně: Alespoň jednou doma vyhrát, říká Přívara

A je to tady. Čtvrtfinálová série mezi Kanonýry a brněnskými Buldoky se za stavu 1:1 na zápasy přesouvá do haly BIOS. Sobotní i nedělní duely začínají shodně v 18:00 a právě domácí prostředí s bouřlivou kulisou může A-týmu dopomoci k víkendovému postupu do semifinále.

Ač je v tabulce po základní části dělilo 15 bodů a šest míst, tak si Kanonýři minulý víkend na jihu Moravy dokázali, že jsou Buldokům vyrovnaným soupeřem. Vyhráli hned první zápas série, a byť v dalším Brno srovnalo krok, tak teď bude Kladno doma. A právě sobotní třetí duel může vítězi dodat větší klid. Útočník Dominik Janda ho v rozhovoru pro klubový web označil za klíčový, kouč Kanonýrů Dušan Přívara zase mluví o důležitost vzhledem k psychice. „O klíčovém jsme se bavili už o prvním utkání. Do Brna jsme jeli s cílem, abychom tam alespoň jednou vyhráli, což se nám hned v úvodu série povedlo. Pak ale na nás Brno vlétlo a scénář může být i tento víkend stejný. Nicméně třetí zápas může být důležitý, že dodá týmu větší psychickou pohodu. Kdo uspěje, už mu bude chybět jen jeden krok, byť víme, jak je právě ten těžký. Ale v psychickém rozpoložení by to výhoda byla,“ míní Přívara.

Ten se v týdnu v tréninku zaměřil na věci, které tým potřeboval po dvou duelech v Brně zlepšit. „Věřím, že se pozitivně promítnou do naší hry. Bude to bitva, ale hodně se na ni těšíme. Úkol zní jasně: vyhrát doma minimálně jeden zápas a protáhnout sérii na maximální počet utkání. A když se zadaří, tak postoupit dál. Slibuji, že pro to uděláme všechno,“ věří trenér.

Kromě A-týmu se v sobotu v hale BIOS představí i mládežnické týmy. Od 10:00 vstoupí do play off duelem proti Chomutovu dorostenci, od 14:00 zase junioři hostí plzeňskou Slavii.


Poslední vzájemné zápasy v lize s Bulldogs Brno:

5. března 2022: Bulldogs Brno – Kanonýři Kladno 7:4
4. března 2022: Bulldogs Brno – Kanonýři Kladno 7:8
26. listopadu 2022: Kanonýři Kladno – Bulldogs Brno 5:7
20. října 2022: Bulldogs Brno – Kanonýři Kladno 4:3
4. prosince 2021: Kanonýři Kladno – Bulldogs Brno 2:3 pp

Zpět na úvod