Bulletin k utkání #10
Kanonýři Kladno - Florbal Chomutov
Další kanonýrská kanonáda, tentokrát to odnesla Letka

Další kanonýrská kanonáda, tentokrát to odnesla Letka

Dvě třetiny to byl vyrovnaný zápas, v té třetí však Kanonýři rozhodli o tom, že se z daleké cesty ze Slezska budou vracet se třemi body. Tým Letky porazili na jejich palubovce 11:4. Čika, Bachmaier a Novák zapsali tři body. V pátek 17. listopadu čeká Kladno domácí sváteční utkání proti Chomutovu.

Byla to ve Slezsku od počátku gólová přetahovaná. Nejprve se prosadil opakovanou střelou Bachmaier, jenže vzápětí srovnal Hranický. V 17. minutě zase Kanonýrům vrátil vedení Novák, když Šefčík zachytil rozehrávku a nabil mu ke střele, aby jen o 10 vteřin později vyrovnal Šrámek. Ve druhém dějství dával na 3:2 po rychlém a učinném průniku Janda, avšak v 31. minutě během deseti vteřin domácí dvěma góly skóre zcela otočili. I tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu, když se míček odrazil k Čikovi, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě.

Do třetí třetiny nastupovali Kanonýři s výhodou přesilovky. A když už se domácí hráč vracel z trestné na hřišti, tradiční exekutor Bachmaier trefil šibenici a Kladno opět vedlo. O pět minut později navíc Bohuslávek šikovně naznačil střelu, místo které ale poslal míček volnému Čikovi, po jehož gólu Kanonýři odskočili. Definitivní klid a jistotu tří bodů pak dodaly Kanonýrům branky Krbce a Novák ze závěru utkání. Na 9:4 následně do prázdné dával v 60. minutě Janda, skóre poté desátou brankou zakulatil Chroust a jedenáctou završil Kuchynka.

„Za nás první dvě třetiny nebyly dobré, tak jsme si v šatně řekli, že nám třetí třetiny vycházejí a že jsme v nich silní. Že máme naběháno z přípravy a že se ukáže, jak silný tým jsme. To jsme potvrdili a nebylo to v této sezoně poprvé. Jsem za to rád, ten tým ušel kus cesty, je mentálně silný. A když konce budeme takto zvládat, je to jen dobře,“ uvedl útočník Matyáš Bachmaier.

A kouč Kanonýrů Dušan Přívara přidal: „Start do zápasu nebyl od nás dobrý. Soupeři jsme dávali lacině šance, které proměňoval a výsledek vůbec neodpovídá tomu, jak probíhalo utkání.“


Branky a asistence: 10. Hranický (Blana), 18. Šrámek (Svoboda), 31. Bura (Šincl), 31. Vojáček (Slaběňák) - 8. Bachmaier (Tad. Chroust), 17. Novák (Šefčík), 24. Fojtík (Janda), 36. Čika (Kuchynka), 42. Bachmaier (Krbec), 47. Čika (Bohuslávek), 55. Krbec (Bohuslávek), 56. Novák (Bachmaier), 60. Janda (Svačinka), 60. Tad. Chroust (Novák), 60. Kuchynka (Čika) Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Třetiny: 2:2, 2:2, 0:7. Střely: 33:25. Diváků: 253.

Sestava Kanonýrů: Janoušek (Melega) – Svačinka, Stůj, Veselý, Šefčík, Kuchynka, Krbec – Fojtík, Pfaur, Janda – Novák, Bachmaier, Tad. Chroust – Bohuslávek, Čika, Fišer – Blažej, Hübner, Prudil. Trenér: Přívara.

Zpět na úvod