Bulletin k utkání #10
Kanonýři Kladno - Bulldogs Brno
Velká sobota proti Buldokům. Šlágr, Mikuláš i charita.

Velká sobota proti Buldokům. Šlágr, Mikuláš i charita.

Bude to výjimečné utkání po všech směrech. Přijede soupeř, který patří k absolutní špičce 1. ligy, a tak se na hřišti odehraje skutečný ligový šlágr. Zároveň sobotní zápas s brněnskými Buldoky nese i přívlastek mikulášský, protože pro všechny děti, které dorazí, jsou připraveny dárky. Tedy pokud Mikuláš uzná, že byly hodné... Začíná se v hale BIOS od 18.00.

Kanonýři mají za sebou úspěšný víkend, při kterém si připsali dvě výhry se slušivým skóre 20:5. Teď ale A-tým čeká skutečná zkouška, protože Bulldogs Brno jsou jen vinou horšího skóre druzí. Kladno na ně aktuálně ztrácí pět bodů, a tak by ho případná výhra k soupeři zásadně přiblížila. „Pro nás je to určitý motivační prvek navíc. Ale nejedná se o nejdůležitější faktor. Očekáváme těžké utkání s kvalitním soupeřem, které nám ukáže aktuální formu a důkladně prověří naši hru. To bude pro nás asi nejdůležitější výstup z celého utkání. Samozřejmě hrajeme doma a budeme chtít soupeři oplatit porážku z předchozího utkání,“ říká kouč Kanonýrů Martin Hovořák.

Na konci září tým v Brně prohrál 3:7, ale ještě v 55. minutě byl na hřišti vyrovnaný stav 3:3. „Očekávám podobný průběh jako v prvním utkání. Oba týmy mají svoji kvalitu a rozhodne několik málo detailů.“

Buldoci do Kladna dorazí po středečním divokém derby se Sokolem Brno. Ve kterém zprvu prohrávali 0:2, pak vedli 5:2, aby nakonec duel šel do prodloužení a až v nájezdech favorit urval výhru pro sebe. „Řekl bych, že se zápas nevymykal obvyklému derby. V takovém utkání příliš neplatí nějaké papírové předpoklady nebo umístění v tabulce. A průběh utkání tomu odpovídal,“ míní Hovořák.

Ten si zároveň nemyslí, že by jedno utkání navíc, které má soupeř tento týden v nohách, mělo být pro Kanonýry zásadní výhodou. A nepřeceňuje ani vysoké výhry jeho svěřenců z minulého týdne.  „Buldoci mají kvalitní tým, který mají již nějakou dobu pospolu a jejich hra tomu odpovídá. Oproti tomu do týmu Kanonýrů v průběhu léta přišlo několik posil. Na základě toho se musela tvořit nová chemie týmu. I přes některé méně přesvědčivé výsledky Buldoci pravidelně ukazují, že patří mezi týmy v nejvyšších patrech tabulky ligy a my k tomu musíme takto přistupovat. Jednoznačné výhry z našich předchozích utkání ukazují pouze to, že jsme byli schopni soupeře porazit vyšším rozdílem. Na výkonu stále musíme pracovat. Nejsme spokojeni s tím, co jsme doposud předvedli. Stále máme určité rezervy. Věřím, že to ale změníme již v sobotu.“

Diváky upozorňujeme, že je stále nutné dodržovat nová protiepidemická nařízení. Zároveň se mohou těšit na mikulášskou nadílku. A jak se v době adventu sluší, bude mít duel i charitativní podtext. Vstupné na utkání bude dobrovolné a celý výtěžek půjde na nadační fond Slunce svítí všem, který se zaměřuje na péči o děti a dospělé se zdravotním postižením. Fond zároveň podpoříme prodejem jejich kalendáře a rovněž částí výtěžku z prodeje zimního klubového oblečení, které bude na tomto zápase k dispozici i ve formě jednotlivých produktů.


Poslední vzájemné zápasy v lize s Bulldogs Brno

28. září 2021: Bulldogs Brno – Kanonýři Kladno 7:3
22. února 2020: Bulldogs Brno – Kanonýři Kladno 3:4
7. září 2019: Kanonýři Kladno – Bulldogs Brno 6:4
29. ledna 2017: Bulldogs Brno – Kanonýři Kladno 10:7

Jak zápas sledovat: videopřenos, on-line.

Zpět na úvod