Bulletin k utkání #11
Kanonýři - Znojmo LAUFEN CZ a Z.F.K. Petrovice
Z mikulášského šlágru mají Kanonýři bod

Z mikulášského šlágru mají Kanonýři bod

Sami mohli díky přesilovce v prodloužení rozhodnout, ale nakonec bonusový bod získal soupeř. A-tým Kanonýrů poprvé v sezoně doma prohrál, když v prvoligovém šlágru nestačil na brněnské Buldoky 2:3 v prodloužení.

Děj v první třetině byl opatrný, na obou stranách dominovaly defenzivy, i když Brno hned dvakrát trefilo tyčku. Zato ve druhé části se hned od začátku děly věci. Po pouhých devíti vteřinách šťastnou tečí poslal Sedmera Buldoky do vedení, aby po následném vhazování Prudil šikovně získal míček, předal ho Papouškovi, jenž vyrovnal. V polovině utkání si Brno vzalo vedení zpět, když Černovický trefil růžek branky, kterou od 24. minuty místo zraněného Weissgärbera hájil Macík. Srovnat krok se Kladnu podařilo ještě do konce prostřední části, když Stůj vyvezl míček z obranného pásma, přiťukl ho Höfferovi, jenž skvostnou nahrávkou našel nehlídaného Papouška.

Třetí třetina i přes řadu šancí znovu gól nepřinesla, a tak utkání zamířilo do rozhodujícího prodloužení. V něm hráli Kanonýři po nevybíravém faulu dvouminutovou přesilovku 4 na 3, leč přes řadu střel, ji nevyužili. A tak se až v závěrečné minutě prosadil obtočením kolem tyčky Mráz.

„Nehodnotí se mi to dobře, protože jsme prohráli. Navíc jsme měli šanci, abychom utkání otočili či překlopili na svou stranu. Udělali jsme chyby, které Buldoci potrestali. Góly jsme jim věnovali vlastně zadarmo. Teď jsme měli série výher, takže nás porážka srazí nohami zpátky na zem. Věřím, že o to budeme lépe pracovat do dalších zápasů. Je to taková zdravá facka,“ řekl kouč Kanonýrů Martin Hovořák.


Ohlasy: Kanonýři Kladno – Bulldogs Brno - YouTube

Příští týden se Kanonýři znovu představí doma a to hned dvakrát. Ve čtvrtek od 19.30 nejdříve hostí v dohrávce Znojmo, v sobotu od 18.00 v hale BIOS pak hrají Petrovice.


Branky a asistence: 21. Papoušek (Prudil), 39. Papoušek (Höffer) - 21. Sedmera (Konečný), 30. Černovický (Pešák). Rozhodčí: Baloun, Štengl. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Třetiny: 0:0, 2:2, 0:0 - 0:1. Střely: 16:17. Diváků: 200.

Sestava Kanonýrů: Weissgärber (24. Macík) – Bachmaier, Stůj, Šefčík, Veselý –  Chroust, Riebauer, Janda – Höffer, Papoušek, Prudil – V. Novák, Pfaur, Pixa. Trenér: Hovořák.

Zpět na úvod