Bulletin k utkání #12
Kanonýři Kladno - Florbal Ústí
Na Tři krále šlágr proti Ústí

Na Tři krále šlágr proti Ústí

A-tým Kanonýrů vstupuje do roku 2022 velkým šlágrem. Na Tři krále v domácí hale BIOS přivítá od 19.00 Ústí nad Labem, které prožilo Vánoce na prvním místě tabulky. V sobotu pak „ačko“ čeká cesta do Havířova, kde se utká s místním Torpedem.

Nehráli skoro tři týdny, užili si Vánoce, a byť jejich soupeři naskočili do zápasů hned po Novém roce, Kanonýři a Ústí víkendový zápas dohrají „až“ ve čtvrtek. Soupeř právě do víkendu 1. ligu vedl, teď je v čele díky duelu navíc Znojmo.

„Pro oba týmy je to zápas po delší pauze. Myslím, že dost rozhodne aktuální forma jednotlivců. Vánoční přestávka vždy může zamíchat kartami a nelze se zcela spoléhat na herní formu z prosince. My k utkání přistupujeme s pokorou a budeme chtít začít novou sérii domácí neporazitelnosti,“ říká kouč Kanonýrů Martin Hovořák.

Vánočního volna využili jeho svěřenci částečně k psychickému a fyzickému odpočinku, zároveň se ale připravovali i na finiš základní části soutěže. A právě duel proti Ústí bude kvalitním zrcadlem aktuální formy Kanonýrů. „Utkání určitě odhalí, na čem musíme pracovat, abychom mohli být v play-off úspěšní. Těšíme se na těžkého soupeře,“ popisuje Hovořák.

Pro diváky platí stále stejná protiepidemická pravidla.

Případná výhra může Kanonýrům pomoci se přiblížit první čtyřce tabulky, která ve čtvrtfinále dává výhodu začínat a následně hrát rozhodující zápas v domácím prostředí. Kladno teď ztrácí na čtvrté Buldoky čtyři body, nicméně kromě Ústí ho ještě čekají přímé střety s Karlovými Vary a Znojmem. Kouč Hovořák však tuší: „Myslím, že tabulka už se moc měnit nebude. Samozřejmě ještě není zcela jasně dané, kdo skončí na prvních čtyřech místech. Muselo by však přijít nějaké zaváhaní favoritů, aby se pozice výrazněji měnily.“

Tento týden pak čeká Kanonýry ještě jeden duel. V sobotu od 17 hodin hrají v Havířově proti Torpedu, které je zatím předposlední.


Poslední ligové zápasy proti Ústí

16. října 2021: Florbal Ústí – Kanonýři Kladno 5:3
11. února 2020: Kanonýři Kladno – Florbal Ústí 6:7
10. listopadu 2019: Florbal Ústí – Kanonýři Kladno 5:8
16. prosince 2018: Kanonýři Kladno – Florbal Ústí 11:3

Jak zápas sledovat: videopřenos, online.


Poslední ligové zápasy proti Torpedu Havířov

26. listopadu 2021: Kanonýři Kladno – Torpedo Havířov 11:4
15. února 2020: Kanonýři Kladno – Florbal Exelsior Havířov 9:3
23. listopadu 2019: Florbal Exelsior Havířov – Kanonýři Kladno 3:5
23. února 2019: Florbal Exelsior Havířov – Kanonýři Kladno 7:8

Jak zápas sledovat: videopřenos, online.

Zpět na úvod