Bulletin k utkání #13
Kanonýři Kladno - TJ Slovan Havířov
V sobotu proti poslednímu Slovanu

V sobotu proti poslednímu Slovanu

A-tým Kanonýrů má po týdnu před sebou další střet s Havířovem. Tentokrát však hraje v sobotu v domácí hale BIOS (18:00) a sokem bude Slovan, zatím poslední tým prvoligové tabulky. I proto je Kladno jasným favoritem.

Pro Kanonýry je mementem poslední výjezd, kdy v Havířově ztratili dobře rozehraný zápas s místním Torpedem. A hráči Slovanu duel sledovali z hlediště, takže je možná i pro ně inspirací, že se silného protivníka nemusí lekat. „V předchozím utkání jsme byli svědky toho, že i tým z nižších pater tabulky umí vstřelit branky a bojovat o vítězství. A myslím si, že Slovan bude minulým víkendem motivován a bude bojovat za každou cenu až do konce. Určitě jdeme do utkání v roli favorita a musíme ji potvrdit. A to nejen výsledkem, ale i předvedenou hrou,“ říká kouč A-týmu Martin Hovořák.

Byla to minulý víkend vážně velká rána. Kanonýři po první třetině vedli 5:1, nakonec ale prohráli v prodloužení 5:6. V tabulce zůstali pátí, ale bodově se na ně dotáhl Chomutov a do první čtyřky už chybí šest bodů. Nicméně Hovořák věří, že se zápas na jeho svěřencích pozitivně podepíše. „Protože pokud by se tak nestalo, byla by to obrovská chyba. Jelikož jsme měli z Havířova dlouhou cestu domů, měli jsme prostor probrat utkání a náš týmový výkon. Jsme si vědomi toho, že to byla chyba a zbytečné zaváhání. Poučíme se z této situace a budeme silnější v příštích utkáních,“ popisuje trenér.

Sobotní duel proti Slovanu pak má být ukázkou, že tým se lepší a ladí výkony k play off. „Do něj zbývá několik týdnů. Zaměřujeme se na vlastní hru a na to, abychom byli co nejlépe připraveni pro začátek vyřazovacích bojů,“ říká Hovořák.


Poslední zápasy proti Slovanu Havířov v lize:

28. října 2021: TJ Slovan Havířov – Kanonýři Kladno 2:10
30. listopadu 2019: Kanonýři Kladno – TJ Slovan Havířov 4:1
14. září 2019: TJ Slovan Havířov – Kanonýři Kladno 4:12
5. ledna 2019: TJ Slovan Havířov – Kanonýři Kladno 3:11

Jak zápas sledovat: videopřenos, online.

Zpět na úvod