Bulletin k utkání #16
Kanonýři Kladno - Panthers Praha
Junioři jdou v osmifinále na Panthers. Vybojují postup mezi nejlepších osm?

Junioři jdou v osmifinále na Panthers. Vybojují postup mezi nejlepších osm?

Více než hodinu čekali při středečním výběru soupeřů na to, kdo se v osmifinále celostátní ligy stane jejich protivníkem. Nakonec si je nikdo ze sedmi klubů, které měly právo volby, nevybral, a tak na juniory Kanonýrů zbyli Panthers Praha, osmý celek po základní části. Sérii, která určí čtvrtfinalistu, rozehrají už teď o víkendu - v sobotu nejdřív v nedaleké Rudné (12.30), o den později se hraje odveta v hale BIOS (17.00).

I kouč juniorů Jan Novák ve středu přepínal z on-line přenosu juniorského výběru a streamu áčka v Karlových Varech a byl překvapen, když si jeho svěřence z elitní sedmičky nikdo nezvolil. „S každým jsme ale v základní části odehráli velice dobrá a vyrovnaná utkání. Nikdo nás vysloveně „nepřejel“. To, že jsme na Panthers zůstali, ale neznamená, že jsme dostali ten nejlehčí los. Po dvou porážkách v základní části jim máme rozhodně co vracet a nebude to vůbec jednoduchá série,“ tuší Novák.

A jak už uvedl, předchozí dvě utkání skončila prohrou Kanonýrů 5:6 a 5:10. Nicméně vždy šlo o velmi vyrovnaný průběh, což Novák očekává i teď. „Klíčem k úspěchu bude odehrát zápasy skvěle do obrany a s co nejméně vyloučeními, protože Panthers, co se týká útočné fáze, mají velmi rychlé, kreativní a gólové hráče.“

Zatímco Pražané postoupili do osmifinále přímo, Kanonýři už mají za sebou sérii 1. kola proti Českým Budějovicím. I tentokrát se hraje na dvě vítězství a začíná se v sobotu na hřišti Panthers, kteří své zápasy hrají v Rudné, tedy nedaleko od Kladna. O den později je na programu odveta V BIOSce. A vzhledem k vypadnutí A-týmu může Novák do sestavy zařadit i silné duo Bachmaier+Bohuslávek. „Základ našeho týmu je velice kvalitní. Celou sezonu jsme dokázali hrát vyrovnané zápasy s jakýmkoliv soupeřem. Tím, že teď můžeme využít Bohuslávka s Bachmaierem se samozřejmě může zdát, že budeme silnější. Jejich přítomnost na hřišti, tak v kabině je určitě znát a jsem rád, že s námi budou. Nicméně je potřeba si uvědomit, že je to týmový sport a potřebujeme, aby všichni hráči ze sebe vydali maximum. Jedině tak můžeme uspět,“ říká Novák.

Zkrátka aby ostatní hráči až příliš nepočítali, že je duo B+B spasí. K výhře vede jen týmový výkon. „V mužstvu je dobrá nálada, všichni se těšíme, všichni mají naši důvěru a věřím, že to zvládneme,“ míní Novák.

Zpět na úvod