Bulletin k utkání #1
Kanonýři Kladno – FBC Liberec
Poprvé doma. Kanonýři přivítají v poháru superligový Liberec

Poprvé doma. Kanonýři přivítají v poháru superligový Liberec

A-tým Kanonýrů se poprvé v nové sezoně představí doma. V rámci základní skupiny Poháru Českého florbalu sehraje v úterý od 19 hodin v hale BIOS duel proti superligovému Liberci. A případné vítězství může Kladnu výrazně dopomoct k postupu do další fáze soutěže.

Zatím se „kanonýrská“ skupina C, ve které jsou dva superligové týmy, Kladno a Náchod (třetí nejvyšší soutěž), vyvíjí dle očekávání. Střešovický Tatran ve čtvrtek porazil Kanonýry 8:4 a Liberec si připsal jednoznačné vítězství na půdě Náchodu 11:4. „Bude to jeden ze dvou zápasů, který rozhodne, jestli postoupíme z výkonnostní části a my se o ten postup chceme určitě před domácím publikem poprat,“ slibuje kouč Kanonýrů Dušan Přívara.

Právě znalost domácí haly by mohla být klíčem k pohárovému úspěchu, neboť v BIOSce sehraje Kladno nejen duel s Libercem, ale o týden později i poslední utkání ve skupině s Náchodem. „Nevím, jak domácí prostředí zapůsobí na mladší hráče, ale věřím tomu, že si to půjdeme všichni užít. A že publikum ocení náš výkon a bude se mu líbit naše předvedená hra, ve které se objeví určité nové prvky,“ věří Přívara.

Kanonýři se s Libercem utkali naposledy před rokem, rovněž v poháru a rovněž doma prohráli 5:6, když o vítězství hostů rozhodl především nástup – v šesté minutě vedli 3:0.


úterý 23. srpna: Kanonýři - FBC Liberec (19.00, BIOS, on-line).

Zpět na úvod