Bulletin k utkání #5
Kanonýři Kladno – Sokol Brno I Gullivers
Brankář Macík přerušil kariéru. Ztratil z florbalu nadšení i své odhodlání

Brankář Macík přerušil kariéru. Ztratil z florbalu nadšení i své odhodlání

Ještě na konci srpna odchytal vítězný pohárový zápas proti Náchodu. Jenže se startem ligové sezony se brankář Marek Macík ze soupisky vytratil. Důvod? 21letý gólman se rozhodl na neurčito přerušit kariéru, neboť mu florbal momentálně nedával nadšení, které chtěl.

Pozorným příznivcům Kanonýrů to neušlo. V brance A-týmu se zatím nastupuje především Martin Frühbauer, kterého doplňuje junior Jakub Janoušek. Marek Macík, jenž do Kladna přišel loni v létě z Mladé Boleslavi, jako by „zmizel“. „Už delší dobu mi florbal nedával to co dřív a necítil jsem v sobě to nadšení a odhodlání. Časem se to stupňovalo, až se to dostalo do bodu, kdy se vytratila veškerá motivace k tomuto sportu. Určitě v tom roli hraje jisté vyhoření z mnoha let, kdy jsem se florbalu naplno věnoval. Obětoval jsem mu opravdu mnoho, takže to, jak jsem v poslední době cítil, byl i pro mě po těch letech velký šok. Nicméně musel jsem udělat razantní krok. Dalšími důvody byly také práce a studium, které už jsem těžko s florbalem kloubil,“ upřímně popisuje pro web Kanonýrů Macík.

I proto se s trenéry Dušanem Přívarou a Milanem Tuláčkem, jenž pečuje především o brankáře, rozhodli spolupráci ukončit, byť to nemusí být definitivně. Také vedení Kanonýrů Macíkovo rozhodnutí akceptuje, přičemž pevně věří současné dvojici Frühbauer-Janoušek. „Samozřejmě pokud by se na hráčském trhu objevilo zajímavé brankářské jméno, které by nám dávalo smysl, budeme jednat o jeho příchodu. Nicméně i nyní máme kvalitní dvojici, takže nejsme tlačeni k nějakému zbrklému hledání. Především přejeme Markovi, aby si od florbalu hlavně psychicky odpočinul a zase k němu našel potřebnou chuť,“ říká generální manažer Kanonýrů Ondřej Riebauer.

Jak dlouho pauzu Macík plánuje, zatím netuší ani on sám. „Těžko říct, jestli se k florbalu někdy vrátím, ale na svém kroku si trvám. Vnímám, že je to jistým způsobem škoda, že jsem zahodil kariéru, ale jinak to nyní nešlo. Třeba za pár měsíců bude vše jinak. Kanonýrům moc děkuji za šanci a důvěru, kterou jsem zde dostal. Byly to pro mě velice cenné zkušenosti, nejen po florbalové stránce,“ dodává Macík.

Zpět na úvod