Bulletin k utkání #5
Kanonýři Kladno – Sokol Brno I Gullivers
Mocné dotahování nestačilo. Kanonýři těsně prohráli s Buldoky

Mocné dotahování nestačilo. Kanonýři těsně prohráli s Buldoky

Utekl jim začátek, a byť následně mocně dotahovali, tak stejně se florbalisté Kanonýrů vrací z Brna s těsnou porážkou 3:4 od místních Bulldogs. Pozitivem je bezesporu výborný výkon uzdraveného Filipa Ullmanna, autora dvou branek. Ovšem není čas na smutek, už v sobotu A-tým hostí v hale BIOS Sokol Brno I Gullivers. Zápas začíná v 18.00.

Domácí Bulldogs sice v úvodní dvacetiminutovce nebyli herně dominantnější, nicméně hraje se na góly a ty dali Brňané zkraje hned tři. Nejprve využil střelou z první přesilovku Konečný, aby stejný hráč o čtyři minuty později zvyšoval na 2:0. A ve 12. minutě dokonal studenou sprchu pro Kladenské Mráz svou ranou z dálky.

Zpět do zápasu vrátil Kanonýry na počátku druhé třetiny Ullmann, který přesnou střelou z volného úderu překvapil soka. V polovině zápasu a poté, co Kladno nevyužilo několik šancí, se po nenápadné akci prosadil Kvapil a vrátil tak domácímu týmu tříbrankové vedení. Nicméně hned o minutu později se po chybě Buldoků dostal míček až k úplně volnému Hübnerovi, jenž střelou pod brněnským brankářem dával na 2:4.

Dalších víc než 20 minut se skóre neměnilo, než se v 54. minutě Kanonýři díky využitému trestnému střílení Ullmanna dostali na rozdíl jediné branky. Exekutor nájezdu prokázal klid a předvedl báječnou kličku do forhendu. V posledních třech minutách se střídaly šance na obou stranách, nicméně ani při power play hostů při obrovské příležitosti Chrousta se už skóre nezměnilo.

"Zápas bohužel rozhodla první třetina a neproměňování šancí. Kluci ale následně začali šlapat a konec by si zasloužil alespoň bod. Doufám, že v sobotním zápase navážeme tam, kde to proti Buldokům končilo," řekl kouč Kanonýrů Dušan Přívara. A před sobotním domácím duelem proti Gullivers přidává: "Gulliveři byli vždycky nepříjemným soupeřem, zároveň i nevyzpytatelným. Hrát umí skvěle, jen my přijde, že záleží na tom, jak se vyspí."


Branky a asistence: 5. Konečný (Žižka), 9. Konečný (Němec), 12. Mráz, 30. Kvapil (Žižka) - 23. Ullmann, 31. Hübner (Stůj), 54. Ullmann TS. Rozhodčí: Petr a Radek Števčekovi. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Třetiny: 3:0, 1:2, 0:1. Střely: 19:19. Diváků: 88.

Sestava Kanonýrů: Janoušek (Horáček) – Šefčík, Bohuslávek, Ullmann, Veselý, Hübner, Nový – Chroust, Prudil, Janda – Novák, Šimeček, Pfaur – Mareš, Spurný, Čika – Stůj. Trenér: Přívara.

Zpět na úvod