Bulletin k utkání #10
Kanonýři Kladno - Bulldogs Brno
TŘETÍ výhra v řadě. Kanonýři doma skolili Start

TŘETÍ výhra v řadě. Kanonýři doma skolili Start

A-tým Kanonýrů pokračuje ve své vítězné šňůře. Doma porazil Start98 6:2 a jeho výkon naznačil zlepšení, o kterém poslední týdny mluví kouč Dušan Přívara. Celek se navíc posunul do první poloviny prvoligové tabulky. Příští sobotu čeká Kladno domácí šlágr s brněnskými Buldoky!

Ač první třetina přinesla řadu kladenských šancí, z nichž k mnohým se hodil i přívlastek gólový, tak jednobrankový náskok získali v úvodní dvacetiminutovce hosté. Fenik našel křižnou přihrávkou na levé straně volného Kulhavého, jenž se ranou z první nemýlil.

Vzhledem však k tlaku Kanonýrů i skutečnosti, že Start do BIOSky dorazil s 12 lidmi do pole, bylo víc než nadějné, že domácí mají sílu k obratu. Nicméně dobře fungující obranu hostů se podařilo zlomit až v polovině utkání, kdy se prosadil kapitán Chroust. Ovšem „odšpuntoval“ tím silnou Kladenskou pětiminutovku, neboť následně přidal Janda druhý gól a vzápětí ranou od půlky zvyšoval Svačinka na 3:1.

Pořád však domácím chyběla další branka, která by soka definitivně zlomila. A tak když nepřicházela, soupeř po šťastném odrazu ve třetí třetině snížil a vrátil zase zápasu napětí. Sedm minut před koncem navíc dostal Start98 výhodu přesilovky, leč místo „strachu“ se velmi brzy zmocnil míčku Novák, prokličkoval celé hřiště a bekhendovou střelou zasadil hostům tvrdou ránu.

Už čtyři minuty před závěrečnou sirénou se Start odhodlal ke hře bez brankáře, ovšem Kanonýři poctivě bránili a v 59. minutě se halou rozezněl song: „Pátá...“, protože Šimeček dal domácím definitivní jistotu střelou do prázdné. O 24 vteřin později ho navíc napodobil Mareš a Kladno si tak připsalo výhru 6:2.

„Utkání se mi hodnotí složitě, protože předvedená hra nebyla nic moc. Ale tři body jsou doma, což je super, protože nás to zase může posunout v tabulce. Musíme zapracovat na určitých věcech, třeba vstupech do utkání, ve kterých jsme v poslední dvou zápasech byli horší. Zlomovým momentem bylo naše oslabení, kdy Novis utekl a odskočili jsme na 4:2. To rozhodlo,“ řekl kouč Dušan Přívara.


Branky a asistence: 29. Chroust (Šimeček), 33. Janda (Šimeček), 34. Svačinka (Šefčík), 54. Novák, 59. Šimeček (Svačinka), 60. Mareš (Prudil) - 16. Kulhavý (Fenik), 50. Kulík (Josefovič). Rozhodčí: Benačan, Šaroch. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Třetiny: 0:1, 3:0, 3:1. Střely: 21:19. Diváků: 125.

Sestava Kanonýrů: Frühbauer (Janoušek) – Stůj, Veselý, Šefčík, Svačinka, Prudil, Nový – Bohuslávek, Novák, Pfaur – Chroust, Janda, Šimeček – Fišer, Spurný, Mareš – Matějka, Čika. Trenér: Přívara.

Zpět na úvod