Bulletin k utkání #2
Kanonýři Kladno - FBC Štíři České Budějovice
Nabitý svatováclavský víkend: Nejdřív doma se Štíry, v úterý pak proti Buldokům

Nabitý svatováclavský víkend: Nejdřív doma se Štíry, v úterý pak proti Buldokům

Pro mnohé to bude prodloužený víkend, kdy si dopřejí čtyři dny volna. Pro A-tým Kanonýrů však víkend ve spojení se svatováclavským svátkem znamená hned dvě ligová utkání. To první přijde v sobotu, kdy v hale BIOS přivítá Kladno Štíry z Českých Budejovic (18:00), v úterý naopak míří do Brna, kde ho od 19:00 čeká jeden z velkých šlágrů soutěže – duel proti místním Bulldogs.

Budějovice jsou nevyzpytatelný tým, který dokáže dorazit ve dvojí kvalitě. Záleží, jestli bude mít k dispozici hráče na střídavé starty. V předminulé sezoně jsme s nimi hráli zápas, který jsme dokázali rychle rozhodnout a vyhráli rozdílem třídy, ale taky jsme s nimi i prohráli. Cítím, že duel se bude vyvíjet podle toho, jak se nám podaří vstup do utkání. Zároveň to bude zápas, v němž zodpovědnost za kvalitu hry bude čistě na nás. Musíme ho rozhodnout vlastní aktivitou,“ říká trenér Kanonýrů Jan Pazdera.

Budějovice jsou zatím osmé, mají stejně jako sedmí Kanonýři tři body, avšak o jeden zápas víc. Zvítězili v Petrovicích a prohráli s oběma brněnskými kluby, naposledy s Buldoky 6:12. A právě s celkem, který se už dva roky pokouší o návrat do superligy, se Kanonýři potkají v úterý. Buldoci po třech kolech vedou, společně s Ústím ještě v sezoně neztratili ani bod.

Je to zápas, na který se těším, protože na sebe narazí dva týmy, které mají v lize nejambicioznější hru. Buldoci jsou teď v lepší formě než my, navíc hrajeme u nich, takže to pro nás bude těžké utkání. Přeji si, abychom ho herně zvládli a mohli mít po zápase z našeho výkonu dobrý pocit. Věřím, že pokud zvládneme sobotu, mohla by nám typologicky hra Buldoků víc než hra soupeřů, proti které jsme hráli v poslední době,“ míní Pazdera.

Tedy že lze očekávat, že Buldoci nebudou čekat sešikovaní v defenzivním bloku hluboko za polovinou, ale budou se snažit o aktivní napadání. Pazdera bude v duelech postrádat mladého Jakuba Bohuslávka, jenž zatím skóroval v obou ligových zápasech, protože musí být v preventivní karanténě. Na marodce zůstává Miroslav Šnajdr a zdravotně lépe je na tom brankářské duo Macík – Weissgärber.


Poslední vzájemné zápasy s Českými Budějovicemi

13. prosince 2019: Kanonýři Kladno – FBC Štíři České Budějovice 15:4

28. září 2019: FBC Štíři České Budějovice – Kanonýři Kladno 4:3

25. ledna 2019: Kanonýři Kladno – FBC Štíři České Budějovice 14:11

28. září 2018:  FBC Štíři České Budějovice – Kanonýři Kladno 8:6

Jak zápas sledovat: videopřenos, online.

Pro vstup do haly BIOS platí tradiční covidová pravidla: Dokončené očkování, od kterého uběhlo alespoň 14 dní; doklad o prodělání covidu v posledních 180 dnech; platný PCR či antigenní test.


Poslední vzájemné zápasy s Bulldogs Brno

22. února 2020: Bulldogs Brno – Kanonýři Kladno 3:4

7. září 2019: Kanonýři Kladno – Bulldogs Brno 6:4

29. ledna 2017: Bulldogs Brno – Kanonýři Kladno 10:7

16. října 2016: Kanonýři Kladno – Bulldogs Brno 3:4

Jak zápas sledovat: videopřenos, online.

Zpět na úvod