Bulletin k utkání #6
Kanonýři - Florbal Ústí
Kouč Přívara o Ústí i úspěšných přesilovkách a oslabeních

Kouč Přívara o Ústí i úspěšných přesilovkách a oslabeních

Bude to šlágr 9. kola 1. florbalové ligy a pro kladenské fanoušky taky připomínka úžasného jarního semifinále, ve kterém Kanonýři v pěti zápasech vyřadili Ústí. To se teď po více než půlroce do BIOSky vrací coby aktuálně třetí tým tabulky a v sobotu od 18 hodin tak kladenský A-tým může potvrdit dvě poslední výhry. „Uděláme všechno pro to, aby nám doma zůstaly tři body,“ slibuje kouč Kanonýrů Dušan Přívara.

Jaký to bude zápas?

Těžký, protože přijede velmi dobrý soupeř. V lize se jim daří, k nám dorazí jako favorité. Doufám ale, že jsme se na ně dobře připravili. Ještě ve čtvrtek na tréninku doladíme poslední detaily a v sobotu uděláme všechno pro to, aby nám doma zůstaly tři body.

V této sezoně jste už Ústí potkali. V srpnu jste ho v rámci Poháru Českého florbalu porazili 8:3. Může to hrát nějakou roli?

Ne. Byla to „jen“ příprava. V sestavě Ústí se určitě objeví i hráči, které mají na střídavé starty, třeba může zasáhnout Jan Peška, jenž působí ve Spartě. A já myslím, že taky zasáhne. Ta kvalita tak bude jiná než v poháru a o to to bude těžší. U nás ovšem zase poprvé naskočí Kuba Bohuslávek, takže bude zajímavé vidět, jak se na hřišti potkají proti sobě parťáci z jedné sparťanské lajny.

Co je zatím určitě velkým kladenským pozitivem, je úspěšnost přesilovek a oslabení. Využití přesilovek je nad 50 procent, ubránění oslabení zase nad 80.

Čísla moc nesleduji, ale pracujeme na tom. Kluci, co hráli oslabení v minulé sezoně a získávali zkušenosti, tak je nyní prodávají. V přesilovce zase máme zkušené borce, jako jsou Svačinka, Bachmaier, oba Chroustové, které jsme doplnili dravým mládím, jako jsou Tomášek, Janda, Fojtík, kteří naskakují dle do toho, jak to chceme hrát. Zatím jsme spokojení. Mladí hráči navíc získávají zkušenosti ze speciálních formací a věřím, že jim Bachy či oba Toasťáci něco předají, abychom měli další borce do přesilovek. Aby nám to nestalo na třech čtyřech hráčích a mohli mít více alternativ, kdyby přišla zranění či nemoci.

Zároveň je tu oproti minulé sezoně jedna změna. V první jedenáctce bodování jsou hned tři Kanonýři (Bachmaier, Tadeáš Chroust a Fojtík). Jak tohle těší?

Je dobré to vidět. A ač třeba Martin Fojtík (na snímku) nemá tolik zkušeností, tak má čich na góly. Od kluků jako Bachy a mladší z Chroustů se to čekalo, zatím plní roli v týmu a doufám, že to bude u nich pokračovat a že se přidají i další hráči. Oproti loňsku se už taky můžeme zabývat víc útočnou hrou a v obraně ladit detaily. Protože ta minulá sezona byla hlavně o tom, abychom se naučili pořádně bránit, což na produktivitě bylo znát.


Poslední ligové zápasy proti Ústí nad Labem:

28. března 2023: Florbal Ústí – Kanonýři Kladno 0:4
26. března 2023: Kanonýři Kladno – Florbal Ústí 6:3
25. března 2023: Kanonýři Kladno – Florbal Ústí 7:3
19. března 2023: Florbal Ústí – Kanonýři Kladno 11:2
18. března 2023: Florbal Ústí – Kanonýři Kladno 3:2

Zpět na úvod