Bulletin k utkání #4
Kanonýři Kladno - Florbal Chomutov
Náročné dny Kanonýrů: Ve čtvrtek dohrávka s Chomutovem, v sobotu dorazí Torpedo

Náročné dny Kanonýrů: Ve čtvrtek dohrávka s Chomutovem, v sobotu dorazí Torpedo

Ve čtvrtek čeká A-tým Kanonýrů domácí dohrávka 1. kola proti Chomutovu, hned o dva dny později přivítají v hale BIOS Torpedo Havířov.

Bude to zápas, který srovná počet odehraných utkání všech prvoligových mužstev na osm. Kanonýři i Chomutov si totiž vzájemný duel z počátku září odložili, protože ho – stejně jako před dvěma lety – chtěli odehrát před stovkami žáků z kladenských základek. Už s předstihem ale vedení Kanonýrů z preventivních hygienických důvodů „school game“ raději přesunulo na vhodnější období, a tak se čtvrteční mač odehraje na klasickém „jevišti“ haly BIOS.

Oba týmy zatím od sebe dělí tři body a v případě vítězství se Kanonýři na soka z Chomutova v tabulce dotáhnou. Bohužel nás teď trápí velká marodka a já netuším, v jakém složení nastoupíme. Zdravotní stav ovlivňuje i to, že jsme nemohli moc trénovat, takže duel bude o velké bojovnosti. Zároveň prověří kvalitu našeho širšího kádru. Je to velká výzva pro kluky, na kterých to doposud tolik nestálo, aby se ukázali,“ říká kouč Kanonýrů Jan Pazdera.

Naposledy se oba celky střetly v polovině srpna v rámci Poháru Českého florbalu a duel rozhodlo až prodloužení, ve kterém si hostující Kladno zajistilo výhru 7:6. Hattrickem se tenkrát blýskl Bachmaier.Chomutov je soupeř, se kterým se nám nehraje dobře. Jejich běhavý styl nahoru-dolů nám nesedí. Ale možná když nebudeme v tak silné sestavě, budeme víc vycházet ze zabezpečené obrany a zápas tak může mít jiný charakter, než s Chomutovem obvykle mívá,“ uvažuje Pazdera.

Duel v hale BIOS začíná ve čtvrtek v 19.30.

V sobotu od 18.00 se na stejném místě představí A-tým proti Torpedu Havířov.Havířov měl špatný vstup do soutěže, ale postupně se začal zvedat. V posledním kole porazili Buldoky, takže nabírají sílu a formu. A s ohledem na naší marodku to bude velmi těžký zápas,“ míní kouč.


Poslední zápasy proti Chomutovu v lize:

26. ledna 2020: HEROS Florbal Chomutov – Kanonýři Kladno 6:4
16. října 2019: Kanonýři Kladno – HEROS Florbal Chomutov 6:7 pn
2. února 2019: Florbal Chomutov – Kanonýři Kladno 9:8
20. prosince 2018: Kanonýři Kladno – Florbal Chomutov 10:5

Jak zápas sledovat: videopřenos, online.


Poslední zápasy proti Torpedu Havířov v lize:

15. února 2020: Kanonýři Kladno – Florbal Exelsior Havířov 9:3
23. listopadu 2019: Florbal Exelsior Havířov – Kanonýři Kladno 3:5
23. února 2019: Florbal Exelsior Havířov – Kanonýři Kladno 7:8
18. listopadu 2018: Kanonýři Kladno – Florbal Exelsior Havířov 8:4

Jak zápas sledovat: videopřenos, online.

Zpět na úvod