Bulletin k utkání #5
Kanonýři Kladno - Torpedo Havířov
Gradující výkon zajistil další domácí výhru. Kanonýři porazili Chomutov 5:3

Gradující výkon zajistil další domácí výhru. Kanonýři porazili Chomutov 5:3

Třikrát prohrávali, pokaždé ale vyrovnali a v závěru překlopili zápas na svou stranu. Kanonýři i přes početnou marodku porazili v dohrávce Chomutov 5:3 a dál drží domácí neporazitelnost.

Byla to opět přetahovaná jako při sobotním duelu v Ústí, ale tentokrát měla šťastný konec pro Kladno. Po bezbrankové první třetině se dostal v 27. minutě Chomutov do vedení, avšak vzápětí jeho náskok vymazal Chroust. Stejně tak dokázal rychle reagovat na vedení hostů Ullmann ve 34. minutě. Ten nejprve akci rozjel na vlastní polovině a pak soupeře překvapil náběhem před chomutovskou branku, kam mu míček naservíroval Bohuslávek.

Na začátku třetí třetiny sice Kanonýři přečkali oslabení po vyloučení Papouška, ovšem ve 43. minutě se téměř na půlce opřel do rány Grener a Chomutov se potřetí v zápase ujal vedení. Po poněkud rozhárané hře předvedl nádhernou akci Papoušek. V obraném pásmu získal míček, prokličkoval víc než polovinu hřiště a srovnal skóre na 3:3. Jen o minutu později vybojoval za hostující brankou Chroust balonek, předložil úplně volnému Přívarovi, ale ten trefil jen připraveného gólmana Frühbauera.

Nicméně Kladno bylo od té chvíle jasně lepší. Tlačilo se do útoku, jeho hra měla spád. V 56. minutě si vzal kouč Pazdera oddechový čas a po 14 vteřinách, co se zápas znovu rozjel, se Přívara protáhl kolem mantinelu a nahrál volnému Chroustovi, jenž svým druhým gólem rozhodl. V poslední minutě ještě zvýšil Přívara na konečných 5:3.

Dneska budu hodně pozitivní. Vážím si výhry a ještě víc si vážím výkonu, zvlášť u kluků, kteří šli na hranu. Spousta hráčů naskočila do zápasu z postele a drtivá většina z nich dokázala podávat od začátku perfektní výkon a nebo se do něj ve třetí třetině dostala. Bylo to z naší strany ubojované, odpracované. V kabině jsem klukům říkal, že jsem rád, že dnes tým ukázal charakter, možná ho dokonce našel,“ hodnotil zápas kouč Jan Pazdera.

Za jediné negativum označil zranění kapitána Filipa Ullmanna.

Další zápas hrají Kanonýři již v sobotu, kdy v hale BIOS hostí od 18.00 Torpedo Havířov.


Branky a asistence: 29. Chroust (Ullmann), 34. Ullmann (Bohuslávek), 49. Papoušek, 56. Chroust (Přívara), 60. Přívara (Bachmaier) – 27. Melíšek (Klement), 33. Halej (D. Kellermann), 43. Grener (Melíšek). Rozhodčí: Vlček, Žofka. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Třetiny: 0:0, 2:2, 3:1. Střely: 26:17. Divá: 51. 

Sestava Kanonýrů: Weissgärber (Macík) – Bachmaier, Ullmann, Veselý, Přívara – Chroust, Papoušek, Höffer – Bohuslávek, Pfaur, Janda – J. Novák, V. Novák, Hübner – Prudil, Kučera. Trenér: Pazdera.

Zpět na úvod