Bulletin k utkání #6
Kanonýři Kladno - FBC Letka Toman Finance Group
Krásné akce a spousta branek. Kanonýři jasně přehráli Letku

Krásné akce a spousta branek. Kanonýři jasně přehráli Letku

A-tým Kanonýrů potvrdil vzrůstající formu a především domácí sílu také v sobotním duelu proti Letce. Už po první třetině vedl 5:0 a nakonec zvítězili vysoko 12:3.

Že utkání bude mít jednoznačný průběh, určila už první třetina. Hosté sice v úvodních minutách měli několik nebezpečných brejků, avšak nevyužili je, a tak domácí uklidnilo bravurně proměněné trestné střílení Ondřeje Papouška. Následně přesnou ranou z dálky zvýšil v přesilovce Bachmaier. Pak diváci v rychlém sledu hltali nádherné akce – Bohuslávek vyběhl zpoza branky, nabil uvolňujícímu se Vojtěchu Novákovi, jenž přesně zamířil. Chroust zase obelstil kličkou hned tři hostující hráče, přihrál Riebauerovi, který rychlou přihrávkou přes osu hřiště našel zcela nepokrytého Přívaru. A Chroust byl podepsaný také pod pátým zásahem, když objel branku a předal Jandovi, jenž se nemýlil.

Pět branek přidali domácí i ve druhé třetině, avšak rovněž třikrát inkasovali, z toho dvakrát v oslabení. V závěrečném dějství se trefil pouze Vojtěch Novák, zato hned dvakrát. Byl to jeho čtvrtý zásah v zápase a šestý gól z posledních dvou mačů!

Myslím, že skóre je lepší než celkový výkon. Měli jsme velice solidní vstup do utkání. Byly tam pasáže, kdy jsme soupeře skoro k ničemu nepouštěli. Hra byla pod naší absolutní kontrolou, ať už šlo o rozehrávku či o útočnou fázi. Ale už ke konci první třetiny se tam začaly vkrádat výpadky koncentrace a postupem času jsme přestávali hrát, sami na sebe tlačit. A soupeř získával převahu, nepomohla tomu ani naše zbytečná vyloučení. Druhá polovina zápasu se jen dohrávala a byly tam části, které kdyby soupeř lépe vyřešil, tak mohl výsledek zdramatizovat. Tým, který do utkání tak dobře vstoupí, by měl být schopen udržet hru na vyšší úrovni až do konce,“ řekl kouč Jan Pazdera.

Příští týden Kanonýry čeká ligový šlágr v Karlových Varech, které v sobotu prohrály s brněnskými Buldoky 2:4.


Branky a asistence: 8. Papoušek, 13. Bachmaier (Höffer), 15. V. Novák (Bohuslávek), 17. Přívara (Riebauer), 19. Janda (Chroust), 22. Šefčík (Bachmaier), 23. Přívara (Bachmaier), 24. V. Novák, 32. Stůj (Prudil), 36. Bachmaier, 50. V. Novák, 54. V. Novák (Veselý) – 30. Šincl (Vojáček), 32. Vojáček (Smrčka), 39. Blana (Jurdzin). Rozhodčí: Brejcha, Herman. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Třetiny: 5:0, 5:3, 2:0. Střely: 40:14. Divá: 92.

Sestava Kanonýrů: Macík (Weissgärber) – Bachmaier, Přívara, Šefčík, Veselý, Stůj, Prudil – Chroust, Riebauer, Janda – Bohuslávek, V. Novák, Höffer – Kučera, Pfaur, Pixa – Papoušek, Hübner, J. Novák. Trenér: Pazdera.

Zpět na úvod