Bulletin k utkání #8
Kanonýři Kladno - Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
Pixův hattrick a Kanonýři vezou z Jaroměři výhru

Pixův hattrick a Kanonýři vezou z Jaroměři výhru

Přečkali pětiminutové oslabení na přelomu druhé a třetí třetiny a pak sami v klíčové chvíli využili dvě přesilovky. Kanonýři si ve sváteční den připsali veledůležitou výhru 6:4 v Jaroměři. Už v sobotu je doma od 18.00 čeká souboj se Sokolem Brno.

Kouč Martin Hovořák očekával při své premiéře tuze vyrovnaný zápas a jeho předpokládaný scénář se potvrdil. Kanonýři sice šli v 8. minutě zásluhou Pixy do vedení, jenže na začátku druhého dějství Jaroměř dvěma góly během dvou minut skóre překlopila. Záhy však vyrovnal kapitán Přívara a těsně před koncem prostřední třetiny využil přesilovku Chroust.

Následovalo ale pětiminutové oslabení za Höfferovu hrubost, což byla příležitost pro domácí Sokol k vyrovnání. Nevyužil ji, zatímco naopak Kanonýři svou pozdější početní převahu ano. Stůj při něm získal míček, rychle našel Pixu, jenž svým druhým gólem zvyšoval na 4:2, aby o tři minuty později pro změnu stejný hráč zvyšoval na 5:3. A když v 57. minutě Přívara proměnil trestné střílení, bylo o výsledku téměř rozhodnuto.

Z naší strany se nejednalo úplně o optimální výkon. Po první vstřelené brance se nám hra trochu rozpadla, začali jsme stát a díky tomu z našich chyb chodil soupeř do brejků. My pak měli problémy se zpátky do zápasu dostat. Museli jsme si uvědomit, co je potřeba, abychom duel otočili. Hra se změnila ve druhé polovině, dostala vyšší tempo. Podařilo se nám vstřelit pár šťastných branek a udržet do konce. Ale myslím si, že máme na víc, protože v tréninku hrajeme úplně jinak,“ řekl kouč Martin Hovořák.


Branky a asistence: 23. Janeček (Kubina), 24. Hašek (Hejzlar), 53. Janeček (Škeřík), 58. Nožička (Janeček) – 8. Pixa (V. Novák), 29. Přívara (Riebauer), 39. Chroust (Pixa), 51. Pixa (Stůj), 54. Pixa (Riebauer), 57. Přívara. Rozhodčí: Baloun, Štengl. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:2. Třetiny: 0:1, 2:2, 2:3. Střely: 16:21. Diváků: nezveřejněno.

Sestava Kanonýrů: Weissgärber (Macík) – Bachmaier, Přívara, Šefčík, Veselý, Stůj, V. Novák – Chroust, Riebauer, Janda – Bohuslávek, Papoušek, Höffer – J. Novák, Pfaur, Pixa – Kučera. Trenér: Hovořák.

Zpět na úvod