Bulletin k utkání #11
Kanonýři - Znojmo LAUFEN CZ a Z.F.K. Petrovice
Podařený reparát. Kanonýři skolili Petrovice

Podařený reparát. Kanonýři skolili Petrovice

Domácí rozlučka s rokem 2021 se A-týmu Kanonýrů vydařila. Kladenští hráči nepřipustili komplikace a kontrolovaným výkonem si připsali výhru 6:0 nad Petrovicemi. Do Vánoc je ještě čeká příští týden duel v pražských Kunraticích.

Kanonýři toužili v pozměněné sestavě odčinit čtvrteční domácí debakl se Znojmem a vstoupili do utkání zdárně. Již ve druhé minutě ukořistil Riebauer soupeři míček a přesnou střelou mezi tělo a ruku soupeřova brankáře poslal Kladno do vedení. O čtyři minuty později pak vzal Přívara balonek u vlastní střídačky a bez povšimnutí - neboť sok očekával přihrávku - s ním dokráčel až do ideální střelecké pozice, odkud zvýšil na 2:0.

Jenže Petrovice to nezlomilo. Dál bránily v bloku a Kanonýři se po celou druhou třetinu nedokázali prosadit. Nakopla je až přesilovka v úvodu třetí třetiny. Začali být aktivnější, měli rázem i vyšší počet střel, z čehož nejprve pramenila trefa Přívary a následně i Bachmaiera. Po dvou ubráněných oslabeních při vyloučení Stůje a Papouška pak další dva góly přidali Riebauer a Bachmaier a zpečetili tak stav utkání na 6:0.

„Po čtvrtečním výkonu přišlo dnes trochu zlepšení. Samozřejmě kvalita soupeře nebyla taková, aby potrestal všechny naše chyby. My jsme měli dnes plán věcí, na které se chceme zaměřit a částečně nám to vycházelo. Soupeř byl hodně zalezlý, tak pro nás bylo občas těžké se tam dostávat a vstřelit branky. Ale teď je potřeba pracovat dál, zlepšovat věci a odstraňovat chyby, protože jich pořád děláme strašně moc. A lepší soupeři jako Znojmo nás z toho extrémně trestají a my musíme chyby ve hře co nejvíce eliminovat,“ řekl kouč Kanonýrů Martin Hovořák.


Branky a asistence: 2. Riebauer, 6. Přívara (Stůj), 41. Přívara (Chroust), 43. Bachmaier (Stůj), 56. Riebauer (Höffer), 57. Bachmaier (Chroust). Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Třetiny: 2:0, 0:0, 4:0. Střely: 26:16. Diváků: 68.

Sestava Kanonýrů: Macík (Janoušek) –Přívara, Stůj, V. Novák, Veselý – Chroust, Bachmaier, Janda – Papoušek, Riebauer, Höffer – Hübner, Pfaur, Pixa – Bohuslávek, Prudil. Trenér: Hovořák.

Zpět na úvod