Bulletin k utkání #12
Kanonýři Kladno - Florbal Ústí
Na úvod roku těsná porážka s lídrem

Na úvod roku těsná porážka s lídrem

A-tým Kanonýrů vstoupil do roku 2022 porážkou. Doma nestačil na Ústí nad Labem, které se po vítězství 2:1 dostalo zpět do čela prvoligové tabulky. Kanonýři zůstávají pátí, ale zkomplikovali si boj o první čtyřku, ke které jí teď chybí pět bodů.

Když Dušan Přívara pět minut před koncem třetí třetiny využil přesilovku, byla tu naděje na vyrovnání i třeba zvrat. Jenže Ústí zůstalo disciplinované, dál pevně bránilo a už nedovolilo Kanonýrům podruhé skórovat, byť ve slušné šanci se v závěru ocitl znovu Přívara.

O osudu utkání tak rozhodla především úvodní dvacetiminutovka, kdy nejprve v páté minutě využil přesilovku Pavelka, aby pak deset vteřin před sirénou zvýšil na 2:0 Semerád.

Kladnu tentokrát chyběl klid, zvlášť v závěru balonky až příliš často odskakovaly od hokejek a především domácí naráželi na pevný obranný val.

„Byla to pro nás těžká střelecká nemohoucnost. Moc nebylo o co se opřít. Měli jsme spíš platonický tlak a soupeř všechny naše trochu nebezpečnější šance pokryl. Naopak směrem dozadu jsme kupili chyby a to paradoxně ve chvíli, kdy jsme získali balonek, jsme vzápětí první či druhou přihrávkou nabídli Ústí nějaký brejk. Bereme to ale tak, že máme dobrý studijní materiál, abychom se za měsíc posunuli dál a v play off byli proti takovým soupeřům mnohem efektivnější,“ řekl kouč Martin Hovořák.

Už v sobotu Kanonýři hrají na půdě Torpeda Havířov. Celek je sice až na 12. místě tabulky, nicméně ve středu dokázal v prodloužení porazit Bulldogs Brno. Zápas začíná v 17.00.


Branky a asistence: 55. Přívara (Bachmaier) - 5. Pavelka (Vavruška), 20. (Vavruška). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. Třetiny: 0:2, 0:0, 1:0. Střely: 19:22. Diváků: 87.

Sestava Kanonýrů: Macík (Janoušek) – Bachmaier, Přívara, Veselý, Höffer, Šefčík, V. Novák – Chroust, Riebauer, Janda – Bohuslávek, Papoušek, Šnajdr – J. Novák, Pfaur, Hübner – Kučera. Trenér: Hovořák.

Zpět na úvod