Bulletin k utkání #14
Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary
Sádra, operace, berle. Teď už kapitán Ullmann vše směřuje k návratu na hřiště

Sádra, operace, berle. Teď už kapitán Ullmann vše směřuje k návratu na hřiště

Od poloviny v října není v sestavě a tenisovou hantýrkou se proměnil v nehrajícího kapitána. Filip Ullmann si totiž v duelu proti Chomutovu zlomil kotník, musel podstoupit operaci a teprve před pár dny konečně odhodil berle. Stihne blížící se play off?

Byl to zápas, ve kterém dal gól, na další přihrál a nasměroval tým, který jako kapitán přivedl na hřiště, k důležité domácí výhře nad Chomutovem. Jenže taky to byl zápas, který nedohrál a který je teď v jeho statistikách tím vůbec posledním. „Změnil jsem tenkrát rychle směr a bohužel to nevydržel kotník. A následný rentgen odhalil zlomeninu,“ popisuje Ullmann.

Ihned dostal sádru a taky informaci, že by zlomenina měla během šesti týdnů srůst. Jenže už brzy poznal, že se trable mohou táhnout mnohem déle. Od primáře Rehabilitační kliniky na pražských Malvazinkách se po třech týdnech od úrazu dozvěděl, že být ošetřován u něj, zvolil by lékař okamžitou operaci. „Bohužel zhruba po oněch šesti týdnech vyšetření CT ukázalo, že se zlomenina nehojí, jak má a že musím podstoupit operaci.“

Ta proběhla 15. prosince a od té doby až do minulého čtvrtku měl Ullmann berle a ortézu. „Momentálně při chůzi stále kulhám. Třikrát týdně chodím na regeneraci a doma kromě cvičení jezdím na trenažéru. Chodím i plavat. Prozatím mám dovoleno jen aktivně rehabilitovat a posilovat, nicméně ještě nesmím kotník plně zatěžovat,“ říká „Fíla“.

A jaké jsou prognózy ohledně jeho návratu na hřiště? „Uvidí se zhruba za tři týdny, jak bude noha reagovat. Pokud půjde vše hladce, měl bych dostat zelenou k běhání,“ prozrazuje Ullmann.

Tedy ona zelená by mohla přijít s koncem základní části a před startem očekávaného play off.

Nyní Ullmann pozoruje své spoluhráče jen zpovzdálí. „Bohužel jsme nedokázali v posledních dvou měsících urvat tolik bodů, kolik bychom si všichni přáli. Ale věřím, že forma celého týmu bude s blížícím se play off gradovat a vyladíme všechny detaily.“

A my pevně věříme, že vyřazovací boje budou už s kapitánem v sestavě!

Zpět na úvod