Bulletin k utkání #14
Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary
Šnajdr o Varech: Přijede extrémně namotivovaný sok, který nás nemá rád

Šnajdr o Varech: Přijede extrémně namotivovaný sok, který nás nemá rád

Dva roky je z něj hrdý Kanonýr. Na Kladně se stal platným hráčem A-týmu i respektovaným šéftrenérem mládeže, ale zápasy proti Karlovým Varům, kde Miroslav Šnajdr téměř čtyři roky působil, mají pro něj pořád zajímavý náboj. Třikrát ale coby Kanonýr neuspěl, teď přichází další šance velkého rivala porazit, protože Karlovy Vary hrají v BIOSce v sobotu od 18.00. A jak v rozhovoru Šnajdr naznačuje, nemusí jít o poslední vzájemný střet této sezony.

Jaký v sobotu očekáváš zápas?
Rozhodně čekám, že přijede extrémně namotivovaný soupeř, který si na nás věří. Nemá nás rád, nemá nás v oblibě a umí se na nás nahecovat. Přestože teď nemá nejlepší období, prohrál dva zápasy ze tří včetně šlágru s Buldoky, tak my jsme pro něj takový tmel. Očekávám, že proti nám budou chtít Vary svou kvalitu dokázat, budou duel vnímat jako malé finále. Ostatně jako pokaždé, když hrají proti nám.

Připomenu, že sám jsi za Vary proti Kladnu nastoupil osmkrát a zažil šest výher. Naopak v dresu Kanonýrů jsi ještě neuspěl. Byla už za tvých časů ve Varech mezi týmy taková rivalita?

Myslím si, že to tak vždycky nebylo. Ale stupňovalo se to různými příchody a odchody hráčů. A jak je to teď, je způsobené i tím, že jsem odcházel jako kapitán a šéftrenér klubu. I tím je to poznamenané. Já sám ale nevnímám, že by to pro mě byl nějaký speciální zápas. Nechovám k Varům nějakou nenávist. Je to soupeř, uznávám jeho sílu, ale netahám do toho osobní rovinu. A asi nemám v lize žádný tým, ke kterému bych nějakou osobní antipatii cítil. Jsou to prostě soupeři a každého chci porazit stejně. Jestli porazím Vary, tak ty tři získané body mají stejnou hodnotu, jako když jsme teď přehráli Letku. Pořád jsou to tři body a je jedno, odkud jsou.

Karlovy Vary zároveň odstartují váš těžký závěr základní části, protože následně hrajete ještě ve Znojmě a Chomutově. Je výhodou, že vás před play off čekají takové testy?
Asi záleží na úhlu pohledu. Někdo může říct, že máme těžký trojlístek na konec. Někdo naopak může říct, že máme dobrý trojlístek před play off. Já na to koukám, že čím kvalitnější zápasy se před play off odehrají, tím pro nás lépe. Samozřejmě každý bod je v této fázi důležitý, protože se můžeme ještě dostat do první čtyřky, byť si nemyslím, že by se čtvrtfinálový soupeř pro nás změnil. Jestli budeme čtvrtí my a Vary páté, či naopak, tak je asi stejně jasné, že tato čtvrtfinálová série vznikne. Spíš jde o to se kvalitně připravit. Ale můžeme vydařeným závěrem základní části do sebe dostat herní pohodu. Když se naopak nebude dařit, tak se ukáží slabiny, které se musí do play off vybrousit. Nicméně je určitě dobře, že těsně před play off potkáme tři týmy, které tam stoprocentně budou a my se s nimi střetneme v 1. či ve 2. kole.

Sérii Kladno versus Vary považuješ ve čtvrtfinále za jistou?
Očekávám to. V sobotu to bude takové předkolo čtvrtfinálové série. Tento zápas může znamenat mírnou pohodu pro jednu či druhou stranu před čtvrtfinále. A tím, jak je to v tabulce ložené, tak na sebe asi zbudeme. Nemyslím si, že si týmy výš dobrovolně vyberou Vary či nás.

Útoční trio Nicklas, Klápa, Strachota tradičně patří do špičky bodování 1. ligy. Jsou právě oni tím největším karlovarským nebezpečím?
Obecně je silnou stránkou Karlových Varů ofenzíva a je asi jedno, jestli tam jsou tito tři lídři bodování nebo jiní útočníci. Karlovy Vary chtějí hrát útočně, chtějí dávat góly. Co je naopak slabší stránka, je jejich defenzíva. Ve chvíli, kdy se tým musí bránit, tak mu to úplně není po chuti. Na druhou stranu nás už několikrát ubránili a uhráli zápas na brejky. Jejich motivace nás ubránit je určitě vyšší než ubránit jiné týmy. A zvlášť, když mají sebevědomí, že dopředu vždycky nějaký gól dají. Takže útok mají silný, ale vnímám, že do obrany už to taková hitparáda není.

Poslední tři vzájemné ligové zápasy skončily o gól.
A ani tentokrát nečekám, že by se jeden tým utrhl. Myslím, že budeme víc na balonu a Vary budou čekat na naše chyby, které se nám bohužel stávají, a budou je chtít trestat. Čekám, že budeme kontrolovat hru a Vary budou spoléhat na rychlé protiútoky. Ale takový je obraz posledních zápasů - že my jsme na balonu a oni dávají góly.

V minulém kole jste po bojovném výkonu porazili Letku. Do Slezska odjel velmi mladý tým bez řady opor. Může taková výhra mladé Kanonýry nakopnout?
Stoprocentně si myslím, že to klukům dodá sebevědomí a zároveň to i nám dodává klid, že když bude málo sil, můžeme hrát na tři lajny, protože se mladí kluci dokáží nahecovat. Bylo to oboustranně prospěšné. Kluci si dokázali, že mohou hrát a my vímě, že můžeme narozdíl od jiných mančaftů v klidu spoléhat na tři lajny.

Zpět na úvod