Bulletin k utkání #14
Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary
Očekávaný střet s Vary je tu

Očekávaný střet s Vary je tu

Když loni na podzim Kanonýři hráli v Karlových Varech, zbývalo teprve pár dní do jeho jmenováním hlavním trenérem A-týmu. A tak to pro kouče Martina Hovořáka bude první kladenský střet s tímto velkým rivalem. Zápas se hraje v hale BIOS v sobotu od 18.00.

Bude to bezesporu jiskřit na hřišti i v hledišti, však i Miroslav Šnajdr, jenž ve Varech působil, už pro klubový web popisoval, jak moc jsou Kanonýři pro západočeský klub neoblíbený sok. Kouč Martin Hovořák už ale duel vyhlíží s nadšením. „Emoce ke sportu patří. Je to tak správně. Již jsme zažili několik utkání s kvalitní atmosférou v hledišti, bude dobře, když to zažijeme konečně také na hřišti. Bude to vyrovnané utkání a budou rozhodovat maličkosti. Je dobře, že takové utkání máme možnost odehrát ke konci základní části, neboť v podobném duchu se budou odehrávat i boje v play off,“ říká.

Že to bude vyrovnaný zápas, naznačuje i statistika. Poslední tři vzájemné střety s Karlovými Vary skončily o jediný gól, ten poslední dokonce Vary pro sebe urvaly až po penaltovém rozstřelu. A zatímco i po 23. kole platí, že Kanonýři inkasovali nejméně gólů v celé lize, Vary mají pro změnu po vedoucím Ústí druhý nejlepší útok. A trio Nicklas, Klápa, Strachota je v první desítce bodování celé soutěže. Však i Hovořák varuje: „Karlovy Vary maji velmi kvalitní hráče do zakončení. Už jen statistika vstřelených branek hovoří za vše. Je to jejich silná zbraň. My se je pokusíme eliminovat.“

Zároveň to ale bude první z těžkých testů, které na Kanonýry v závěru základní části čekají. Po Varech následuje výjezd do Znojma a Chomutova. „Je to ideální zakončení, neboť jde o utkání s těžkými soupeři. Máme možnost se dobře připravit pro vstup do play off. Nesmíme však zapomenout ani na to, že i způsob zakončení základní části může přinést pozitivní impulz pro tým do začátku play off,“ říká Hovořák.

A leckdo už teď při pohledu na tabulku předpovídá, že právě ve čtvrtfinále se zopakuje střet Kladna s Karlovými Vary, které momentálně od sebe na čtvrtém a pátém místě dělí tři body. Hovořák ale zatím nechce jako správný trenér příliš hledět dopředu a raději se soustředí na nadcházející duely. „Máme tři kola před sebou a ještě se to může trochu zamíchat. Určité varianty se samozřejmě nabízí. Volba soupeřů rozhodne, s kým se nakonec utkáme ve čtvrtfinále. Lehkého soupeře již očekávat nelze.“


Poslední ligové zápasy proti Karlovým Varům:

7. listopadu 2021: FB Hurrican Karlovy Vary – Kanonýři Kladno 6:5 sn
11. října 2020: FB Hurrican Karlovy Vary – Kanonýři Kladno 3:2
18. ledna 2020: Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary 3:4
26. října 2019: FB Hurrican Karlovy Vary – Kanonýři Kladno 9:3

Jak duel sledovat: komentovaný videopřenos, online.

Zpět na úvod