Bulletin k utkání #16
Kanonýři Kladno - Panthers Praha
ČTVRTFINÁLE. Junioři udolali Panthers i podruhé a slaví postup mezi osm nejlepších

ČTVRTFINÁLE. Junioři udolali Panthers i podruhé a slaví postup mezi osm nejlepších

Po první třetině prohrávali už 0:3, i tak nepříznivě vyvíjející zápas dokázali dotáhnout do prodloužení a v něm v 69. minutě rozhodnout. Po výhře 4:3 nad pražskými Panthers a po druhém získaném bodu postupují junioři Kanonýrů do čtvrtfinále play celostátní ligy, tedy mezi osm nejlepších týmů republiky. V dalším kole je čekají Vítkovice, které vyhrály základní část. Série se rozjede už příští víkend.

Hosté ještě v poslední minutě druhé třetiny vedli 3:0 a s mladými Kanonýry to nevypadalo příliš dobře. Nicméně těsně před odchodem do kabin snížil Hugo Hübner (na snímku) a v závěrečném dějství přišlo kladenské vyrovnání, když nejprve využil přesilovku Šolle a pak se po rychlé akci prosadil Sochor. V prodloužení mohl rozhodnout už Bachmaier, avšak trestné střílení neproměnil. O minutu a půl později se ale už nemýlil Filip Molhanec a zařídil Kanonýrům postup. 

"Byla to vyrovnaná série se soupeřem, který má výborné technické a gólové hráče. Oba zápasy byly spíše o nás, o tom kolik uděláme chyb a kolik jich soupeř využije. Jsem rád, že i když nám to tam dneska 40 minut nepadalo, tak jsme se z toho nezbláznili a trpělivě si došli za vítězstvím. Taková utkání nás posouvají dál. Jsme mezi TOP8 a pokusíme se v další sérii o víc. Děkujeme skvělým divákům, soupeři za sérii a těšíme se na čtvrtfinále," řekl kouč Kanonýrů Jan Novák.

Nyní na Kanonýry čeká favorit z Vítkovic, který suverénně vyhrál základní část. V sobotu se hraje v Ostravě, v neděli opět na Kladně.



Branky a asistence: 40. Hübner (Tomášek), 45. Šolle (Bohuslávek), 48. Sochor (Hübner), 69. Molhanec (Bohuslávek) - 2. Hrubý (Vejlupek), 16. Vejlupek, 18. Nový (Petráň). Rozhodčí: Benačan, Šaroch. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Třetiny: 0:3, 1:0, 2:0 -  1:0. Střely: 29:17. Konečný stav série: 2:0.

Sestava Kanonýrů: Janoušek (Ostrák) - Molhanec, Svoboda, Tomášek, Frýba - Šolle, Spurný, Hübner, Prudil, Bachmaier, Zíka, Sochor, Bohuslávek. Trenér: Jan Novák.

Zpět na úvod