Bulletin k utkání #3
Kanonýři - FBC Letka Toman Finance Group
Na úvod sezony porážka. Kanonýři nestačili na Chomutov

Na úvod sezony porážka. Kanonýři nestačili na Chomutov

A-tým Kanonýrů má za sebou neúspěšný vstup do nové prvoligové sezony. V Chomutově nestačil na tradičního rivala 3:9. V příštím kole se představí doma, když v sobotu hostí Letku.

Kanonýři na neoblíbené půdě prohrávali po osmi minutách, nicméně Hugo Hübner o pouhou půlminutu později vyrovnat. Domácí následně znovu odskočili, dostali se do dvoubrankového vedení, ale nejprve přesnou střelou snížil Veselý, aby pak v polovině utkání využil přesilovku kladenský kapitán Chroust. Ovšem zanedlouho dostal početní výhodu i Chomutov a přesně ve chvíli, kdy se potrestaný Pfaur vracel zpět na hřiště, vrátil vedení domácím Holovej.

Na začátku třetí třetiny bylo ještě hůř, když po pouhých 16 sekundách dával po krásné kombinaci Štěrba na 5:3. V 50. minutě měl šanci na vyrovnání Spurný, leč neuspěl a z následné akce přidal šestý gól Chomutova Rybka. A bylo rozhodnuto.

V závěru se ještě hosté pokoušeli o hru bez brankáře, nicméně Chomutov jen navýšil náskok.

"Bohužel jsme se dnes nemohli opřít o tu naší silnou defenzivní hru. Pořád se ještě trápíme v koncovce, tři góly jsou málo, z nichž jeden byl v přesilovce. A půl zápasu jsme neskórovali vůbec, což se nemůže stávat. Řekli jsme si nějaký herní plán, ale bohužel jsme z něj nedodrželi zhola nic. Nevím, jestli nás semlela nervozita, ale začátek zápasu nebyl z naší strany vůbec ideální a ani v naší režii. Pak se to zvedlo a místo toho, abychom toho ve třetí třetině využili, tak přišla rychlá obdržená branka a to nás stálo výsledek," řekl kouč Kanonýrů Dušan Přívara.

V příštím kole hrají Kanonýři doma, když v sobotu 10. září od 18.00 hostí v hale BIOS Letku.


Branky a asistence: 9. Šarša (Novotný), 12. Martin (Linc), 19. Halej (Jeníček), 37. Holovej (Kellermann), 41. Štěrba (Skuhrovec), 50. Rybka (Kellermann), 52. Holovej (Halej), 57. Halej  (Holovej), 59. Schneider (Grener) - 9. Hübner (Novák), 19. Veselý (Stůj), 30. Chroust (Veselý). Rozhodčí: Šedivý, Štengl. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Třetiny: 3:2, 1:1, 5:0. Střely: 37:27. Diváků: 258.

Sestava Kanonýrů: Frühbauer (Horáček) – Šefčík, Nový, Höfer, Veselý, Pfaur – Chroust, Spurný, Janda – Novák, Stůj, Hübner – Mareš, Krejčí, Louvar. Trenér: Přívara.

Zpět na úvod