Bulletin k utkání #3
Kanonýři - FBC Letka Toman Finance Group
Ostrý start juniorů. Je před nimi přísná kvalifikace do celostátní ligy

Ostrý start juniorů. Je před nimi přísná kvalifikace do celostátní ligy

Po A-týmu vstupuje do nové soutěžní sezony také družstvo juniorů. Jejich start se však každoročně odehrává v pořádném kvapíku, protože hned první tři týdny ukáží, jak ročník bude úspěšný. Začíná se totiž přísnou kvalifikací, které se účastní 31 celků a jen 12 z nich postoupí do celostátní soutěže. Kanonýři samozřejmě chtějí být mezi nimi.

Loni poprvé celostátní ligu okusili, získali zkušenosti, a tak ani v tomto ročníku nechtějí mezi elitními a etablovanými českými kluby chybět. Je však nutné, aby se junioři prokousali kvalifikační skupinou, kde se dvakrát (doma-venku) střetnou s celky Chomutova, Black Angels a Wizzards, přičemž jen vítěz skupiny si zajistí přímý postup. Mužstvo na druhém místě pak čeká zrádná baráž.

„Prvním sezonním cílem je jednoznačně postup do celostátní ligy. Od toho se poté budou odvíjet navazující mety,“ říká kouč juniorů Jan Novák. „Kvalifikace bude náročná, protože se hraje šest zápasů ve třech týdnech a rozhoduje se, jestli bude sezona úspěšná, nebo ne. Skupina je velice vyrovnaná. Chomutov velmi dobře známe a víme, co od nich můžeme očekávat, na druhou stranu to platí i z druhé strany. Black Angels vnímám jako favorita skupiny, ale také o nich máme dostatek informací. Wizards jsou pro nás velkou neznámou, ale po posílení hráčů z jiných pražských týmů také nečekáme nic jednoduchého. Postoupit může kdokoliv.“

Junioři mají za sebou vydařenou přípravu, ve které odehráli oproti předchozím letům poměrně dost přátelských zápasů. K tomu absolvovali soustředění v Krupce, předminulý víkend i prestižní Salming Cup a o uplynulém víkendu ještě herní soustředění na Kladně. „Do toho kluci plnili běžecké a silové plány od Honzy Pechra. Příprava byla pestrá a kvalitní, spousty zápasů nám postupně ukazovaly slabé stránky a věřím, že jsme je co nejvíce vyladili,“ říká Novák.

Kvalifikaci odstartují junioři o víkendu doma. V sobotu i neděli hrají v BIOSce shodně od 14 hodin. Po dohodě s trenérem A-týmu Dušanem Přívarou budou moci využívat i většinu hráčů, kteří se připravují v elitním mužstvu, avšak věkem jsou ještě junioři.

„Pro celý klub je velice důležité, jak kvalifikace dopadne. Jediný otazník visí nad Kubou Bohuslávkem. Jeho výpomoc by pro nás byla jako takový dáreček. Celkově je tým velice dobře sestavený, řešili jsme nějaké odchody, ale dokázali jsme naopak kvalitní hráče přivést. Je tady skvělá parta a to je pro úspěch ta nejpodstatnější věc,“ popisuje Novák.  „Vstupujeme do kvalifikace s pokorou a respektem ke všem soupeřům. Nemůžeme nic podcenit. Rozhodovat budou maličkosti. Důležitou roli bude hrát psychika a zvládání těžkých momentů, o kterých vlastně kvalifikace je.“


Program kvalifikace juniorů

10. září: Kanonýři – Florbal Chomutov (14:00, BIOS)
11. září: Kanonýři – Black Angels (14:00, BIOS)

17. září: Wizzards Praha 10 – Kanonýři (19:00, VŠE Praha)
18. září: Florbal Chomutov – Kanonýři (15:00, SH Chomutov)
24. září: Black Angels – Kanonýři (14:30, SH Kbely)
25. září: Kanonýři – Wizzards Praha 10 (17:30, BIOS)

Zpět na úvod