Bulletin k utkání #3
Kanonýři - FBC Letka Toman Finance Group
NÁVRAT LEGENDY. Louvarův syn přemluvil tátu a ten tak po dvou letech zase hraje za áčko

NÁVRAT LEGENDY. Louvarův syn přemluvil tátu a ten tak po dvou letech zase hraje za áčko

A-tým Kanonýrů se dočkal velkého comebacku. Po dvou letech se k florbalu vrátil útočník Jan Louvar a 32letá ikona kladenského florbalu už minulý týden naskočila do zápasu v Chomutově. Teď se borec, který má v áčku na kontě rekordních 327 zápasů, v nichž dal neuvěřitelných 280 gólů a připsal si 225 asistencí, představí v domácí hale BIOS. V sobotu totiž Kanonýři od 18 hodin hostí Letku.

Za poslední dva roky, které utekly od jeho ukončení kariéry, držel podle svých slov hokejku všehovšudy dvakrát. Florbal mu prý ani nechyběl a ještě poslední pohárový zápas Kanonýrů proti Náchodu sledoval z tribuny jen jako spokojený divák. A přece už o pár dní později zase oblékl dres s č. 85 a naskočil do ligového utkání. Zkrátka byl to kvapíkový i lehce utajený comeback legendy se vším všudy. Však i kouč Dušan Přívara ho výstižně okomentoval: „Návrat ztraceného syna.“

Za vším stojí Louvarův čtyřletý synek. Moc si přál vidět tátu zase na hřišti, a tak mu „poslušný“ otec chtěl prosbu splnit. „Ale rozhodně jsem neměl v plánu jít hrát zpátky do áčka. Myslel jsem si, že už je to uzavřená kapitola. Nicméně o mém úmyslu si občas někde zahrát se dozvěděl Dušan a už žhavil telefon. Finální rozhodnutí, že do toho půjdeme, padlo uprostřed minulého týdne, tedy jen pár dní před utkáním v Chomutově. Teď se ještě uvidí, jestli bude můj návrat pro Kanonýry přínosem, nebo ne,“ líčí Louvar svou cestu zpět do kanonýrského dresu.

Mluví skromně, bez velkých očekávání. Nicméně trenér Přívara, který byl roky s Louvarem spoluhráč, moc dobře ví, co se v jeho rukou může ještě skrývat. A za výkon v Chomutově ho pochválil. „Pořád to má v sobě,“ uvedl.

A dodal, že nešlo o nějakou výpomoc v nouzi, ale že s Louvarem počítá na stálo. Ten se pro změnu do tréninkového procesu zapojí na sto procent, žádné úlevy nepřicházejí v úvahu.

„V kondici jsem se snažil udržovat hlavně během, a i když je to s podivem, tak mě bavil. Ovšem nebyla to intenzita potřebná pro florbal, proto bude nějakou dobu trvat, než se do toho dostanu. Pokud se do toho ještě dostanu,“ říká Louvar. „Před Chomutovem jsem byl na tréninku jen ve čtvrtek před zápasem, kde jsem se ani nepotkal s míčkem a po prvních střídáních jsem myslel, že mám infarkt. Takže jsem z utkání měl respekt, protože jsem klukům nechtěl nic pokazit. Nakonec si myslím, že to nebylo z mé strany úplně špatné, čekal jsem to horší. Výsledek zápasu je věc jiná.“

A zatímco jeho start v Chomutově byl pro leckoho překvapivý a možná přemýšlel, jestli se v sestavě neobjevila nějaká chyba, teď v sobotu proti Letce se Louvar dozajista dočká v BIOSce vřelého přivítání.

Aby ne, když je LEGENDA zpět.


Poslední ligové zápasy Kanonýrů s Letkou:

23. ledna 2022: FBC Letka Toman Finance Group – Kanonýři 4:6
30. října 2021: Kanonýři – FBC Letka Toman Finance Group 12:3

Jak zápas sledovat: stream, online.

Zpět na úvod