Bulletin k utkání #1
Kanonýři Kladno - Sokol Jaroměř
Být v něčem nejlepší na světě je opravdu bomba, říká Bachmaier

Být v něčem nejlepší na světě je opravdu bomba, říká Bachmaier

Jeho zlatý úspěch z juniorského mistrovství světa má pro Kladno zvlášť speciální nádech. Matyáš Bachmaier je totiž Kladeňák každým coulem – v Kanonýrech vyrostl, před sezonou odmítl lákavé nabídky ze superligy a rozhodl se, že do nejvyšší soutěže chce dojít právě se svým mateřským klubem.

„Zůstala mi touha dál se zlepšovat. A mou motivací je teď dostat Kladno do superligy,“ říká Bachmaier v rozhovoru, ve kterém dostal stejné otázky jako jeho zlatý parťák Ondřej Papoušek.

Už sis plně uvědomil, že jsi mistr světa?
Pocity jsou neskutečné. Postupně mi to dochází víc a víc. Být v něčem nejlepší na světě je opravdu bomba.

Tým působil velmi sebevědomě a jednotně. V čem byla jeho největší síla?
Klíčem k úspěchu byla stovka hodin v zasedací místnosti s mentálním koučem, naše cílevědomost a dodržování správného přístupu po dobu celého cyklu. Každý z nás věděl, že člověk, který sedí vedle něj v šatně, na oběde, na pokoji, tak udělá vše pro to, aby tým uspěl. A přesně to se stalo.

Jak ty sám jsi spokojen se svými výkony?
V celku spokojen jsem. I když je ještě dost slabých stránek, na kterých musím zapracovat. Ale všichni jsme si dokázali, ze patříme mezi úplnou špičku.

Jaké okamžiky ti ze šampionátu navždy zůstanou v hlavě?
Když jsme přišli na úvodní rozcvičku a cela hala nás vítala na hřišti. Takový pocit jsem v životě nezažil, hned mi přeběhl mráz po zádech. Všem bych přál tenhle pocit někdy zažít.

Teď už je před tebou i dalšími Kanonýry prvoligová sezona. Věříš, že tvůj úspěch na šampionátu se může projevit i do ligových výkonů?
Určitě to přidá touhu se dál zlepšovat, protože v mužské reprezentaci ještě zlato nemáme (úsměv). Na sebevědomí to rovněž přidá dost, ale určitě to musí být zdravé sebevědomí, které neuškodí týmu, ale naopak mu pomůže. Moje motivace a touha nyní je, jak už jsem řekl v předchozích rozhovorech, dostat Kladno do superligy. Tam, kam patří!

Zpět na úvod