Bulletin k utkání #3
Kanonýři Kladno - FAT PIPE Start98 Kunratice
Z Petrovic Kanonýři vezou jasnou výhru. Přívara si připsal 400. bod v A-týmu

Z Petrovic Kanonýři vezou jasnou výhru. Přívara si připsal 400. bod v A-týmu

Po pauze se vrátil do sestavy a hned zažil dosud bodově nejúspěšnější zápas v dresu Kanonýrů. Ondřej Papoušek dal gól, na další čtyři přihrál a i díky němu veze A-tým z Petrovic domů jednoznačnou výhru 12:1. Velký milník v utkání pak zažil Dušan Přívara, dnes už kladenská ikona, který díky dvěma brankám zaznamenal jubilejní 400. bod v A-týmu Kanonýrů!

Tentokrát to byl suverénní výkon i vítězství, za kterým si šli Kanonýři od úvodu utkání. Už po pěti minutách vedli zásluhou Höffera, Papouška a Chrousta 3:0, což dalo zápasu relativně jasný směr. Jsem rád, že jsme nic nepodcenili a pohlídali si vstup do zápasu, který se nám podařil. Byl to z naší strany velmi koncentrovaný výkon s vysokým nasazením. Za stavu 3:0 jsme měli několik možností, kdy jsme zápas mohli ukončit, ale bohužel jsme začali situace přehrávat a dovolili soupeři se dostat do hry. Naštěstí to nedokázal potrestat a po bouřlivější diskuzi o první přestávce jsme se do druhé dvacetiminutovky zase vrátili s pokorou a pracovitostí a zápas jsme ukončili,“ uvedl kouč Jan Pazdera.

Matematicky vyčísleno přidali Kanonýři během druhé třetiny dalších pět branek, když hned dvakrát využili pětiminutovou přesilovku za vyloučení domácího Flašara. Jednou se v ní trefil také Dušan „Albín“ Přívara, který za Kladno hraje již 10. sezonou a tohle byl jeho 400. bod (211+189) v dresu A-týmu! „Jsem rád, že dnes seřídil mířidla a začal trefovat branku. 400 bodů je vynikající počin, ke kterému mu upřímně gratuluji. A věřím, že mu dnešní zápas pomůže, aby i v dalších utkáních přidával body, protože je to pro nás důležitý, zkušený a kvalitní hráč, o kterého se tým opírá a my potřebujeme, aby měl co nejsilnější sebevědomí,“ řekl trenér.

Ve velmi zdařilém výkonu pokračovalo Kladno také ve třetím dějství, kdy domácí začali aktivně napadat. Hosté si však se změnou taktiky dokázali poradit a přidali další čtyři branky. Skóroval třeba i Jakub Bohuslávek, jenž si drží zatím gól na zápas.

Nyní po dvou duelech venku čeká Kanonýry domácí utkání, příští sobotu hostí Start98.


Branky a asistence: 53. Nota (Flašar) – 2. Höffer (Papoušek), 4. Papoušek (Veselý), 5. Chroust (Riebauer), 26. Janda, 27. Přívara (Bohuslávek), 32. J. Novák (Papoušek), 34. Přívara (Ullmann), 36. Höffer (Papoušek), 42. V. Novák (Bohuslávek), 47. Bohuslávek (Papoušek), 51. J. Novák (Janda), 60. Riebauer (Ullmann). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:2. Třetiny: 0:3, 0:5, 1:4. Střely: 14:28. Divá: 55.

Sestava Kanonýrů: Weissgärber (Macík) – Bachmaier, Ullmann, Veselý, Šefčík, Přívara, Stůj – Chroust, Riebauer, Pixa – Papoušek, V. Novák, Höffer – Bohuslávek, Pfaur, Janda – Hübner, J. Novák. Trenér: Pazdera.

Zpět na úvod