Bulletin k utkání #8
Kanonýři Kladno - FBC Štíři České Budějovice
Kanonýrská desítka v Plzni

Kanonýrská desítka v Plzni

Vysoké pohárové vítězství nad brněnskými Buldoky potvrdil A-tým Kanonýrů vysokou výhrou také v lize. V nedělním 10. kole zvítězil v Plzni nad místním FbC 10:0, když klíčový náskok získal hned v první dvacetiminutovce. Čtyři góly nasázel Bachmaier, Melega udržel nulu. V sobotu pak celek čeká domácí duel s Českými Budějovicemi.

Kanonýrům se podařilo strhnout na svou stranu už během první třetiny. V páté minutě se po tradiční spolupráci s Tadeášem Chroustem prosadil Bachmaier, aby v 11. minutě Čika díky přesně přihrávce Tomáška zvyšoval na 2:0. O tři minuty později vybojoval důrazným napadáním míček Hübner, Tomášek následně nabil Blažejovi a Kladno vedlo 3:0. V 16. minutě přidali Kanonýři ještě čtvrtou trefu, když Pfaur po svém průniku po pravé straně předložil nahrávku Jandovi, jenž se nemýlil.

V polovině druhé třetiny hosté nejdříve přečkali dvouminutové oslabení, aby následně Bachmaier zachytil plzeňskou rozehrávku a po výměně míčku s Chroustem změnil skóre na 5:0. V závěrečné části pak Kanonýři využili přesilovku, když si na Svačinkův pas skvěle naběhl Tomášek. Za další minutu našel Chroust plzeňskou obranou zapomenutého Bachmaiera, jenž se zblízka nemýlil. Po poněkud rozehárané části, kdy se ve velkém vysedávalo na trestné, přišel osmý kladenský gól, který vstřelil po přihrávce Bachmaiera Prudil. V 55. minutě se prosadil přímo z rozehrávky z rohu Hübner, který našel škvíru v plzeňské brance. Za další dvě minuty dal v přesilovce svůj čtvrtý gól v zápase Bachmaier, když se za jeho tvrdou ránou plzeňský brankář jen marně ohlížel.

„Dnes je spokojenost s výsledkem, protože 10:0 jsem ještě nezažil. Je to těžké pro soupeře, protože šance určitě měl, aby skóroval, ale při nás stálo i štěstíčko. Třetí třetina byla rozkouskovaná, což mě trochu mrzí, protože oba týmy vypadly z tempa a šlo to znát i na výkonu,“ řekl kouč Kanonýrů Dušan Přívara.

Čtyřgólový Matyáš Bachmaier pak přidal: „Bylo to od nás zvládnuté utkání, nula je plus. Ještě jsme mohli vstřelit víc gólů, měli jsme šance, což nás může mrzet proti soupeřům z vršku tabulky. Jinak dobrá hra do obrany.“


Branky a asistence: 5. Bachmaier (Tad. Chroust), 11. Čika (Tomášek), 14. Blažej (Tomášek), 16. Janda (Pfaur), 31. Bachmaier (Tad. Chroust), 48. Tomášek (Svačinka), 49. Bachmaier (Tad. Chroust), 53. Prudil (Bachmaier), 55. Hübner, 57. Bachmaier (Tomášek). Rozhodčí: Tichý, Žofka. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Třetiny: 0:4, 0:1, 0:5. Střely: 15:47. Diváků: 90.

Sestava Kanonýrů: Melega (Janoušek) – Svačinka, Stůj, Veselý, Šefčík, Tomášek, Kuchynka – Janda, Pfaur, Fojtík – Novák, Bachmaier, Tad. Chroust – Blažej, Čika, Hübner – Prudil. Trenér: Přívara.

Zpět na úvod