Bulletin k utkání #8
Kanonýři Kladno - FBC Štíři České Budějovice
V sobotu doma proti Štírům o přiblížení elitní čtyřce

V sobotu doma proti Štírům o přiblížení elitní čtyřce

Listopadový nášup zápasů načínají Kanonýři sobotním domácím duelem proti českobudějovickým Štírům (18:00, BIOS). A půjde o souboj skoro sousedů v tabulce, neboť Kladno je páté, zatímco Budějovice sedmé. „Uděláme všechno, aby nám Štíři nevyloupili naši svatyni a my si doma nechali všechny tři body,“ říká kouč Kanonýrů Dušan Přívara.

Zatím Kanonýři doma v lize odehráli jen čtyři zápasy a i vinou těžkého losu si v nich připsali pouze jedno vítězství za tři body, to nad Čelákovicemi. Teď věří v další, byť trenér Přívara varuje, že je nečeká žádný snadný mač. „Budějovice jsou těžký, houževnatý soupeř. Je to běhavý, fyzicky zdatný tým, který hraje přímočaře. Je to samozřejmě ode mě už ohraná písnička, ale zase to bude jenom o nás. Pokud budeme v dobrém psychickém rozpoložení, tak to utkání můžeme a měli bychom vítězně zvládnout,“ míní Přívara.

Bude to důležité utkání i v tom smyslu, že základní část směřuje do své poloviny a Kanonýři mají cíl být na jejím konci v první čtyřce, tak aby se oproti minulé sezoně vyhnuli předkolu a čtvrtfinále začínali doma. Teď jim na čtvrté Znojmo chybí tři body, takže potřebují zůstat s elitním kvartetem v kontaktu. „Musíme bodovat a pak musíme bodovat i proti těm, kteří jsou před námi, abychom na ně snížili ztrátu,“ ví Přívara.


Poslední ligové zápasy proti Českým Budějovicím:

17. prosince 2022: Kanonýři Kladno – FBC Štíři České Budějovice 5:7
9. října 2022: FBC Štíři České Budějovice – Kanonýři Kladno 6:9
28. listopadu 2021: FBC Štíři České Budějovice – Kanonýři Kladno 1:9
25. září 2021: Kanonýři Kladno – FBC Štíři České Budějovice 6:0
13. prosince 2019: Kanonýři Kladno – FBC Štíři České Budějovice 15:4

Zpět na úvod