Bulletin k utkání #9
Kanonýři Kladno - Butchis
Zprvu šichta, pak jednoznačná výhra!

Zprvu šichta, pak jednoznačná výhra!

Zpočátku to byla šichta, vždyť ještě v polovině utkání bylo skóre srovnané. Tu druhou polovinu už Kanonýři zvládli s lehkostí a porazili doma Štíry z Českých Budějovic vysoko 11:3. Dvakrát se z trestného střílení prosadil Tomáš Svačinka, Kryštof Krbec se zase na hřiště vrátil po roce a čtvrt. Už ve čtvrtek od 19:00 hraje Kladno doma osmifinále Poháru Českého florbalu proti superligovým Butchis.

Už před zápasem kouč Přívara varoval, že proti Českým Budějovicím to může být navzdory papírovým předpokladům těžká šichta, což se potvrdilo. Zvlášť když hosté šli po 26 vteřinách z první akce do vedení. Za domácí sice vyrovnal přesnou střelou ze standardní situace Stůj, ale Budějovice si ještě do třetiny vzaly v přesilovce vedení zpět.

Ve druhé třetině však z proměněného trestného střílení srovnal Svačinka, aby Bachmaier svou typickou přesnou střelou v přesilovce poprvé překlonil vedení na domácí stranu. A i když Štíři znovu zareagovali, tak Hübner šťastnou tečí přece jen vrátil Kanonýrům těsné vedení.

Až v závěrečném dějství Kanonýři definitivně odskočili. Nejprve Tadeáš Chroust naservíroval milimetrovou přihrávku Novákovi a o pět minut později Svačinka zopakoval bravurní nájezd, po kterém domácí vedli 6:3. Pak se deset minut "nic" nedělo, než to přišlo. V 57. minutě se nejdříve zblízka prosadil Chroust, kterému skvěle nahrál Šefčík, o pouhých 12 vteřin později přidal gól Bohuslávek, aby se za dalších 27 vteřin trefil také Janda. O chvíli později dokonal desítku Hübner, aby se záhy po přihrávce Bachmaiera trefil také Fojtík.

„Jsem spokojený, protože je to výhra za tři body. Začátek byl pro nás trochu těžší, protože hned z první šance nám soupeř vstřelil branku. Ale pořád jsme věřili, že to dokážeme otočit i díky dvěma proměněným nájezdům Tomáše Svačinky. Ve třetí třetině jsme utekli hrobníkovi z lopaty a pak se spustila gólová smršť. Ale konečný výsledek vůbec nevypovídá o tom, jaký soupeř předvedl výkon a bylo to rozhodně těžké utkání,“ uvedl kouč Kanonýrů Dušan Přívara.

A Tomáš Svačinka, nejlepší hráč utkání, přidal: „Zasloužená výhra. Zaspali jsme v první třetině, kdy byla hra hodně rozkouskovaná, byla tam řada vyloučených a my se nemohli dostat do tempa. Naštěstí nám soupeř moc neodskočil a od druhé třetiny to už mělo parametry florbalu, kterým se chceme prezentovat. Jen tam nenapadalo víc gólů. Do třetí třetiny jsme nastoupili koncentrovaní. Zkušeně jsme načetli obranu Budějovic, ukázali i sebevědomí a v závěru nasázeli góly.“


Branky a asistence: 11. Stůj, 26. Svačinka TS, 31. Bachmaier (Svačinka), 39. Hübner (Bachmaier), 42. Novák (Tad. Chroust), 47. Svačinka TS, 57. Tad. Chroust (Šefčík), 57. Bohuslávek (Kuchynka), 57. Janda (Novák), 58. Hübner (Bohuslávek), 59. Fojtík (Bachmaier) - 1. Sedlák (Drobiš), 15. Kouba, 36. Kouba (Hennrich). Rozhodčí: Sýkora, Dolanský. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Třetiny: 1:2, 3:1, 7:0. Střely: 38:21. Diváků: 135.

Zpět na úvod