Bulletin k utkání #9
Kanonýři Kladno - Butchis
Ve čtvrtek pohár proti Butchis, pak Letka

Ve čtvrtek pohár proti Butchis, pak Letka

Je tu zase režim téměř profesionálních sportovců, kdy A-tým Kanonýrů odehraje během 11 dní hned čtyři zápasy. Tím prvním v nabitém programu, bude čtvrteční osmifinále Poháru Českého florbalu (BIOS, 19:00) proti superligovým Butchis, s nimiž se ve stejné soutěži už v této sezoně Kladno potkalo. V neděli pak hráče čeká daleká cesta do Slezska, protože se v lize střetnou s Letkou.

Pohár sice není pro Kanonýry prioritou, nicméně je ideálním způsobem, jak obvyklý čtvrteční herní trénink proměnit v praxi, a dát příležitost hráčům, kteří nejsou tolik vytížení. To plánuje kladenský kouč Dušan Přívara i ve čtvrtek proti Butchis, kdy chce do hry poslat několik juniorů včetně debutanta mezi muži Karla Frýbu. „Ale samozřejmě jdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát, protože Butchis máme co vracet a je to pro nás i velmi zajímavá konfrontace se superligovým celkem,“ říká Přívara.

Butchis v minulé sezoně prolétli základní části i play off, ve finále si zajistili přímý postup, zatímco Kanonýři museli do baráže. Kladnu se pak nevydařila ani odveta, kdy na konci prázdnin prohrálo doma s Butchis v základní skupině poháru 4:9. Teď přichází další střet. Vítěz utkání ve čtvrtfinále narazí na lepšího z duelu Sparta - Falcon/Hurrican Karlovy Vary.

Proti Letce je pak úloha favorita jiná. Tým, který odehraje domácí zápas výjimečně v Kobeřicích nedaleko Kravař, je desátý, zatímco Kanonýři čtvrtí a chtějí se udržet bodově poodskočené elitní trojce. „Jedeme na půdu soupeře, který je velice výborně individuálně vybaven. Mají šikovné hráče, kteří se hrou dokáží bavit a bude jenom o nás, jak se na to připravíme. Cesta bude dlouhá, což jistě bude hrát roli. Snad přijedeme v dobrém psychickém rozpoložení, ale samozřejmě úkol je jednoznačný - odvézt si tři body,“ hlásí Přívara.


Poslední ligové zápasy Kanonýrů s Letkou:

17. listopadu 2022: FBC Letka Toman Finance Group – Kanonýři 5:6pp
10. září 2022: Kanonýři – FBC Letka Toman Finance Group 9:2
23. ledna 2022: FBC Letka Toman Finance Group – Kanonýři 4:6
30. října 2021: Kanonýři – FBC Letka Toman Finance Group 12:3

Zpět na úvod