Bulletin k utkání #11
Kanonýři Kladno - FAT PIPE Start98
Skvělé! Kanonýři vysoko vyhráli v Otrokovicích

Skvělé! Kanonýři vysoko vyhráli v Otrokovicích

A-tým Kanonýrů si připsal přesvědčivé a důležité vítězství na půdě exsuperligových Otrokovic. Vyhrál tu 7:2 a svému soupeři se v tabulce přiblížil už na tři body. Příští zápas čeká Kanonýry v sobotu, kdy doma od 18 hodin hostí Start98.

Jako první sice inkasovali Kanonýři, když jen chvíli po ubráněném oslabení se z otočky zblízka prosadil Ležatka. Nicméně ještě do konce úvodní třetiny zvládli hosté po dvou nenápadných akcích skóre otočit. Nejprve Tadeáš Chroust dorazil skákající míček, který napoprvé domácí brankář jen vyrazil před sebe. V 15. minutě pak Kladno rozehrávalo z rohu, míček se ale náhle zjevil před úplně volným Bachmaierem, jenž využil zmatku v domácí defenzívě a bekhendem z „mezikruží“ poslal Kanonýry do vedení.

I druhá třetina odstartovala kladenským testem úspěšného oslabení, jenže tentokrát se po návratu do pěti z gólu radovali oni. Novák s Chroustem získali míček a z rychlého kontru prvně jmenovaný zvyšoval na 3:1. V polovině utkání pak přesilovku hráli také hosté a po necelé minutě ji zužitkoval Krbec, když pohotově doklepl míček.

Zkraje závěrečné části znovu dvojice Novák – Chroust využila díky rychlému kontru zaváhání v otrokovické obraně, jen tentokrát úspěšným zakončovatelem byl druhý jmenovaný. Aby o dvě minuty později Novák z rohu pro změnu nabil Krbcovi, jenž dával už na 6:1! Otrokovice sice díky baseballovému zásahu Ležatky snížily, avšak Kladenští si závěr utkání už pohlídali, byť se domácí pět a půl minuty pustili do power play. Naopak v 59. minutě risk potrestal Prudil.

„Výsledková tabule určitě neodpovídá průběhu, protože Otrokovice předvedly dobrý výkon a nutily nás hrát na maximum, což je pro nás jenom dobře. Zaměřili jsme se na obranu, tušili jsme, co Otrokovice budou hrát a náš herní plán nám vyšel,“ řekl kouč Kanonýrů Dušan Přívara.

A nejlepší Kanonýr utkání Vojtěch Novák pak doplnil: „Takhle dominantní výsledek jsme nečekali, protože jsme očekávali velmi těžká utkání s týmem z vrchu tabulky a jedním z nejlepších v lize. Těšili jsme se na to srovnání a jsme rádi, že jsme to utkání zvládli. Byli jsme koncentrovaní vzadu a na tom jsme mohli stavět na útočné hře, která se nám dařila.“


Branky a asistence: 5. M. Ležatka (Vykopal), 48. M. Ležatka (Červenka) - 9. Tad. Chroust (Krbec), 15. Bachmaier (Novák), 26. Novák (Tad. Chroust), 28. Krbec (Svačinka), 43. Tad. Chroust (Novák), 45. Krbec (Novák), 59. Prudil. Rozhodčí: K. a T. Sojkovi. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Třetiny: 1:2, 0:2, 1:3. Střely: 25:23. Diváků: 206.

Sestava Kanonýrů: Janoušek (Ponomarev) – Tomášek, Krbec, Svačinka, Veselý, Šefčík, Kuchynka – Novák, Bachmaier, Tad. Chroust – Fojtík, Pfaur, Janda – Stůj, Čika, Hübner – Prudil. Trenér: Přívara.

Zpět na úvod