Bulletin k utkání #11
Kanonýři Kladno - FAT PIPE Start98
V sobotu proti poslednímu. I tak Přívara čeká šichtu

V sobotu proti poslednímu. I tak Přívara čeká šichtu

Bude to sice souboj proti aktuálně poslednímu týmu prvoligové tabulky, jenže i kouč Přívara očekává, že v sobotu proti Startu může být nepříjemná šichta. „Dokáží potrápit i silné soupeře,“ říká trenér před sobotním zápasem, který v BIOSce tradičně startuje od 18.00. Vstupenky si můžete se slevou koupit v online předprodeji a vyhnout se tak případnému čekání v hale.

Při posledním zářijovém střetu se Startem nadělili Kanonýři soupeři desítku, když vytěžili především z výtečné úvodní třetiny (4:1) a ještě čtyřikrát potrestali sedm vyloučení domácích. A to jsou samozřejmě klíče k tomu, jak si i tentokrát připsat tříbodové vítězství. „Určitě to nebude jednoduché utkání, i když Startu se v této sezoně nedaří. Ale dokázali nás potrápit v přípravě na Czech Open. Víme, co od nich můžeme čekat, ale v některých situacích může přijít lehké podcenění a dostanou se na koně. Pak dokáží potrápit i silné týmy, ovšem záležet bude jenom na nás a na našem výkonu,“ říká kouč Kanonýrů Dušan Přívara.

Start prohrál poslední čtyři ligová utkání, naopak Kanonýři mají aktuálně nejdelší sérii výher v 1. lize (5). V neděli navíc Kladno předvedlo výtečný výkon v Otrokovicích, kde vyhrálo 7:2. „Otrokovice chtěly celou dobu hrát florbal. Proti těmto zkušeným týmům se hraje o dost lépe než proti soupeřům, kde člověk neví jejich identitu, že by jejich utkání vypadala stejně. Otrokovice nás nutily hrát na maximum do obrany, což nám v některých pasážích nešlo v pátek proti Chomutovu. Ovšem v minulosti jsme se přesvědčili, že s papírově slabším soupeřem 'umíme' zahrát úplně příšerně a já doufám, že sobota se k nim nepřidá,“ míní Přívara.

Foto: 2x Flickr Start98

Po víkendu se Kanonýři v tabulce přiblížili prvním třem celkům, nicméně kouč to nepřeceňuje. „Nejdůležitější je načasovat formu. Chleba se bude lámat v únoru a březnu. Z výkonnostního hlediska je křivka nahoru dolů v pořádku, ale je potřeba to umět nastartovat ve správný moment. I u nás je možné, že v některých utkáních proti papírově slabším soupeřům nebudeme dominovat, protože si budeme chtít zažít nové návyky ve hře, které nám pomohou v té rozhodující fázi.“


Poslední ligové zápasy proti Startu:

16. září 2023: FAT PIPE Start98 Praha - Kanonýři Kladno 3:10
20. listopadu 2022: Kanonýři Kladno – FAT PIPE Start98 Praha-Kunratice 6:2
17. září 2022: FAT PIPE Start98 Praha-Kunratice - Kanonýři Kladno 7:6
18. prosince 2021: FAT PIPE Start98 Praha-Kunratice - Kanonýři Kladno 1:5
9. října 2021: Kanonýři Kladno – FAT PIPE Start98 Praha-Kunratice 13:2

Zpět na úvod