Bulletin k utkání #11
Kanonýři Kladno - FAT PIPE Start98
Proti Otrokovicím sbírá Novák ceny pro nejlepšího hráče. Nabral jsem zpátky sebevědomí, říká

Proti Otrokovicím sbírá Novák ceny pro nejlepšího hráče. Nabral jsem zpátky sebevědomí, říká

Ty dvě fotografie od sebe dělí dva a půl měsíce a s trochou nadsázky by se k nim dala připsat tradiční kvízová otázka: Najdi deset rozdílů. Počátkem září byl Vojtěch Novák po souboji s Otrokovicemi zvolen nejlepším hráčem utkání, společně s ním si pak cenu v BIOSce převzal i hostující Ležatka. Teď v neděli si po souboji s Otrokovicemi došel Novák pro ocenění Hráč utkání znovu a opět vedle něj stál otrokovický Ležatka, byť tentokrát ten druhý z dvojčat. „Hezky se to sešlo,“ usmívá se Vojtěch Novák po úspěšném víkendu.

Jako by Panthers byli pro něj ideálním soupeřem. V ligové sezoně zatím Novák posbíral 15 bodů (8+7), hned šest z nich ale vzešlo ze dvou utkání proti Otrokovicím. V neděli si dokonce na Moravě vedle vítězné branky připsal i tři důležité asistence. „Nemyslím si, že by to bylo soupeřem, ale spíš se to hezky sešlo. Rozehrál jsem se s klukama v útoku a nabral zpátky sebevědomí. Doufám, že společně teď budeme přidávat ještě více gólů,“ uvedl hbitý kladenský útočník.

Kouč Přívara ho při dlouhodobé absenci Tomáše Chrousta při říjnovém zápase proti Ústí posunul do elitní formace k Matyáši Bachmaierovi a Tadeáši Chroustovi, kteří oba patří do první čtyřky bodování celé ligy, a tak z produktivity těží i Novák. „Hrajeme se mi s nimi dobře a baví mě to. Jak jsem říkal, nabral jsem sebevědomí a ve hře si rozumíme. Dokážeme spolu řešit detaily a navzájem si na hřišti vyhovět,“ říká.

Vojtěch Novák a Martin Ležatka coby nejlepší hráči utkání po zápase s Otrokovicemi na Kladně. Foto: Flickr Panthers Otrokovice

On i jeho kladenští parťáci mají za sebou tuze vydařený víkend. Vedle tříbodové výhry si v pátek připsali ještě dvoubodové penaltové vítězství nad Chomutovem a vzhledem k zaváhání Ústí a Otrokovic, které z poslední dvoukola vyšly s nulou, jsou jim tak v tabulce výrazně blíž. „Pro nás jsou to ohromně cenné body. Přiblížili jsme se prvním třem příčkám, zatímco naši soupeři ztratili. A také je to důležité z psychického hlediska. Teď musíme nadále sbírat body a potvrzovat dobrými výkony.“

Nejlépe hned v sobotu, kdy do BIOSky dorazí Start98, momentálně poslední celek prvoligové tabulky. Jenže bylo by hloupé podlehnout klamu, že to bude snadná záležitost. „Nesmíme víkend podcenit. I když je Start na posledním místě, dokáže získávat body s týmy z horní poloviny tabulky. My musíme předvést dobrý, koncentrovaný výkon a připsat si další tříbodovou výhru,“ přeje si Novák.

Vojtěch Novák a David Ležatka coby nejlepší hráči utkání po zápase s Otrokovicemi na Kladně.
Zpět na úvod