Bulletin k utkání #7
Kanonýři Kladno - TJ Znojmo LAUFEN CZ
Rozhodly až penalty. Kanonýři vezou z Varů bod

Rozhodly až penalty. Kanonýři vezou z Varů bod

Byl to zápas jako řemen, ale nakonec se z výjezdu do Karlových Varů vrací Kanonýři domů jen s bodem. V penaltovém rozstřelu totiž uspěli domácí a vyhráli tak 6:5.

Šňůra ligových porážek proti Karlovým Varům se natáhla už na osm zápasů v řadě, ale tentokrát je z toho alespoň bod. Nicméně za předvedený výkon se nemusí Kanonýři vůbec stydět. 

V první třetině měli povětšinou míček na hokejce oni, avšak do vedení šli domácí v 18. minutě, když zaváhání Přívary zužitkoval Jan Lang, do minulé sezony ještě útočník ve službách Kanonýrů. Hosté dokázali velmi rychle vyrovnat zásluhou přesně trefené šibenice od Veselého.

A jako přes kopírák bylo dění i ve druhém dějství. Po zbytečné ztrátě poslal Klápa Vary znovu do "trháku", jenže hned za 11 vteřin vyrovnal Veselý. A ani po další brance Klápy nevedli domácí příliš dlouho, neboť během dvou minut gólově reagoval Chroust.

I v závěrečné části první skórovali domácí, když se míčku po odrazu zmocnil Lang, jenž svým druhým gólem zvýšil na 4:3. Avšak za minutu a půl Kanonýři znovu srovnali, když svou střeleckou formu z posledního týdne potvrdil Vojtěch Novák. Poprvé šlo Kladno do vedení v 50. minutě, kdy ránu Chrousta dorazil Přívara. Následně ale Kanonýři čelili pětiminutovému oslabení za vysokou hůl Veselého. Tu zdárně přežili, dokonce při ní měl Přívara a Chroust velmi solidní šance. Jenže ve chvíli, kdy už hráli v plném počtu, se dopustili špatného střídání a v následné přesilovce se už Vary dočkaly vyrovnání. A zápas tak šel do prodloužení.

V pětiminutovém nastavení se i přes příležitosti na obou stranách nerozhodlo, a tak vítěze musely určit nájezdy. Rozstřel došel až do šesté série, kdy se za domácí prosadil Nushart, zatímco Bachmaier po dvou předchozích proměněných penaltách tentokrát neuspěl.

„V zápase Vary vycházely ze zabezpečené obrany, dařilo se jim kouskovat hru. Což je to, co oni chtějí. Oceňují naší odvahu v útočném pásmu, chtěli jsme hrát 1 na 1, chodit do šancí. Co se nám nedařilo, bylo přepínání mezi útokem a obranou, kdy se necháme ukolébat útočnou hrou a pak nestíháme brejky či soupeřovo přečíslení. Musím ale rovněž ocenit týmový výkon, kdy hráči těžkou situaci vzali do svých rukou,“ řekl trenér Kanonýrů Lukáš Kubinec.


Branky a asistence: 18. Lang, 30. Klápa (Zahraj), 32. Klápa (Zahraj), 46. Lang (Nicklas), 58. Nushart (Klápa), rozhodující nájezd Nushart – 19. Veselý (Höffer), 30. Veselý (Bohuslávek), 34. Chroust, 47. V. Novák (Pfaur), 49. Přívara (Chroust). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Střely: 30:32.  Třetiny: 1:1, 2:2, 2:2 - 0:0. Diváků: 205.

Sestava Kanonýrů: Macík (Weissgärber) – Bachmaier, Přívara, Šefčík, Veselý, Stůj, V. Novák – Chroust, Riebauer, Janda – Bohuslávek, Papoušek, Höffer – J. Novák, Pfaur, Pixa – J. Novák. Trenér: Kubinec.

Zpět na úvod