Bulletin k utkání #7
Kanonýři Kladno - TJ Znojmo LAUFEN CZ
Novým trenérem A-týmu Kanonýrů je Hovořák, dosavadní kouč juniorů

Novým trenérem A-týmu Kanonýrů je Hovořák, dosavadní kouč juniorů

Uvolněnou pozici trenéra A-týmu přebírá Martin Hovořák. Dosavadní kouč juniorů Kanonýrů, který má trenérské zkušenosti i z mužské superligy, poprvé povede čtvrteční trénink a v neděli ho čeká zápasová premiéra proti Znojmu. Vedení klubu si pak od jeho jmenování slibuje návaznost na dosavadní práci týmu.

„Těší nás, že Martin naplňuje vše, co jsme si přáli. K mužstvu přichází trenér, který už klub zná z působení u juniorů. Dobře zná i samotnou práci A-týmu. Zároveň je to zkušený trenér, který byl pro nás jasnou volbou číslo 1. Nechtěli jsme dělat žádnou revoluci, ale měli jsme zájem o co největší kontinuitu. A jsme přesvědčení, že právě Martin dovede Kanonýry k úspěchu,“ řekl předseda oddílu Zdeněk Jirák.

31letý Hovořák pochází ze Vsetína, v mládí hrál úspěšně tenis a především byl juniorským reprezentantem ve sjezdovém lyžování. K tomu kombinoval i florbal a po přestěhování do Prahy působil v někdejším klubu Future. Později se přesunul na pražské Vinohrady, kde vedl A-tým v superlize a následně tu byl šéftrenérem mládeže. Letos v létě přijal angažmá u juniorského celku Kanonýrů, kde splnil první dílčí cíl, kterým byl postup do celostátní soutěže.

„Trénování mužského A-týmu je v každém sportu velkou výzvou. Nabídka od vedení mě mile překvapila, neboť jsem v klubu krátce. Rozhodnutí přijmout tuto výzvu nebylo jednoduché, především kvůli tomu, že máme s juniory 'rozdělanou práci'. Věřím ale, že jsme si s hráči v mládeži ukázali, jak je potřeba pracovat, tudíž můj odchod k mužskému týmu nebude mít negativní vliv. Předloženou nabídkou vnímám od klubu jako důvěru v mojí osobu, proto jsem se rozhodl, že ji přijmu,“ řekl Hovořák. 

Jeho pozici u juniorů dočasně přebírá šéftrenér mládeže Miroslav Šnajdr, který s Hovořákem úzce spolupracoval. A-týmu pak bude nový kouč oficiálně představen na čtvrtečním večerním tréninku. „Pár hráčů z juniorské kategorie již v A-týmu funguje, nicméně je tam více těch, se kterými se setkám osobně poprvé. Bude tedy důležité pracovat kvalitně a rychle, aby bylo možné si vybudovat vzájemnou důvěru. Díky kvalitní práci v předchozích letech je koncepce hry v celém klubu postavena na stejných principech, tudíž v těchto záležitostech nevstupuji do neznáma. Chci navázat na práci, kterou s týmem odvedl Honza Pazdera, nejen v rámci této sezony,“ uvedl Hovořák.

Ten se poprvé na lavičce A-týmu představí v neděli, kdy Kanonýři hostí od 18.00 celek Znojma.

Zpět na úvod