Bulletin k utkání #14
Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary
Vary pokořeny! Kanonýři ovládli šlágr 7:3

Vary pokořeny! Kanonýři ovládli šlágr 7:3

Trvalo to více než tři roky, ale i přes řadu chybějících opor v sestavě se to tentokrát povedlo. A-tým Kanonýrů porazil v prvoligovém šlágru Karlovy Vary 7:3 a díky lepším vzájemným zápasům ho v tabulce vystřídal na čtvrtém místě.

Kdekdo čekal brankově vyrovnaný zápas, v němž žádný z týmu neodskočí. Jenže Kanonýrům se to navzdory prognózám i skutečnosti, že jim znovu chyběli klíčoví hráči v sestavě, povedlo. Po opatrném začátku šli do vedení v 11. minutě, kdy Marek Veselý poprvé ukázal, že to dnes bude jeho veselý večer. Ještě do konce první třetiny zvýšil na 2:0 „housličkami“ Bohuslávek, aby Veselý hned zkraje druhé části dával na 3:0. Těsně před odchodem do kabin sice snížil Nicklas na 1:3, ale s psychikou domácích to nezamávalo.

Veselý, jenž byl následně vyhlášen nejlepším hráčem utkání, totiž ve třetí periodě završil hattrick a znovu to bylo díky využité přesilovce, přihrávce Bachmaiera a střele z pravé strany. A když ve 46. minutě utekl Kučera po levém křídle a našel volný prostor nad Zavadilovou nohou, čímž dával na 5:1, bylo prakticky rozhodnuto. Dvěma góly sice snižoval exkladenský Nushart, ale v poslední minutě si kapitán Kladna a bývalý kapitán Varů Miroslav Šnajdr vychutnal před velmi slušnou návštěvou trestné střílení a završil na 7:3!

„Jsem rád, že jsme konečně předvedli kvalitní bojovnost na hřišti, která se nám v hodně situacích vyplatila. Samozřejmě, že individuální kvalita Karlových Varů je velmi vysoká, takže i když jsme vedli, tak nás v závěru soupeř hodně přitlačil a vytěžil z toho dvě branky. My jsme se prosadili z toho, co jsme si vytvořili, takže možná výsledek je až moc krutý pro soupeře. Nicméně my jsme za něj rádi, protože jsme prolomili negativní sérii, která se už nějaký pátek táhla, což byl jeden z hlavních motorů, jenž nás k vítězství dovedl,“ uvedl kouč Martin Hovořák.


Branky a asistence: 11. Veselý (Janda), 13. Bohuslávek (Papoušek), 21. Veselý (Bachmaier), 45. Veselý (Bachmaier), 46. Kučera (Šnajdr), 58. Bachmaier (Papoušek), 60. Šnajdr - 40. Nicklas (Klápa), 51. Nushart (Klápa), 59. Nushart (Klápa). Rozhodčí: Vlček, Žofka. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Třetiny: 2:0, 1:1, 4:2. Střely: 18:24. Diváků: 133.

Sestava Kanonýrů: Macík (Janoušek) – Pfaur, Veselý, Šefčík, V. Novák, Stůj – Janda, Bachmaier, Kučera – Bohuslávek, Papoušek, Pixa – Prudil, Šnajdr, Hübner – Spurný, Riebauer. Trenér: Hovořák.

Zpět na úvod