Bulletin k utkání #15
Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary
Kanonýři v prodloužení zkrotili hurikán

Kanonýři v prodloužení zkrotili hurikán

Očekával se vyrovnaný zápas a ten taky přišel. Kanonýři byli v prvním čtvrtfinále play off proti Karlovým Varům aktivnější, drželi víc míček, přesto dlouho jen dotahovali. Avšak trpělivost se vyplatila a v prodloužení nakonec Papoušek rozhodl o vítězství 5:4. V neděli série pokračuje.

Byť se domácí v první třetině především bránili, tak do vedení šli oni, když ve 14. minutě využil ránou z dálky přesilovku nekrytý Strachota. Jen o minutu a půl později stejný hráč šikovnou tečí vytěžil ze střílené nahrávky Klápy druhý gól. Kanonýři však pokračovali v tlaku, díky čemuž si vysloužili dvě přesilovky v řadě a tu druhou výtečným náběhem na Bohuslávkovu pobídku zužitkoval Pixa.

I po vstupu do druhé třetiny pokračovali Kanonýři v aktivní hře, znovu častokrát domácí zamkli na jejich polovině a ostřelovali Váradiho. Vyrovnat se nakonec podařilo v 26. minutě Šnajdrovi, který se nejlépe zorientoval před karlovarskou brankou a dostal se k dorážce. I nadále bylo Kladno trpělivé, mnohem více na míčku a ve 32. minutě byli blízko vedení, když Höffer netrefil zcela odkrytou branku. A tak přišel trest - Smolka vystřelil z půlky, Macík měl zakrytý výhled a míček zaplul až za jeho tyče. Nicméně Kanonýři znovu ukázali psychickou sílu a dokázali velmi rychle srovnat, když skvěle rozehranou standardní situaci zakončil Papoušek. Těsně před druhou sirénou mohl konečně poprvé do vedení hosty poslat Bohuslávek, ale jen těsně minul.

Stejný hráč se ve velké příležitosti objevil i ve třetím dějství, v němž se i nadále Kladenští drželi se svého scénáře. A v 51. minutě se přece jen dočkali vedení, když parádně zahráli akci, zmátli domácí obranu a rázem Riebauer dával na volného Höffera, který se nemýlil. Vary se ale následně ubránily oslabení a jakmile byly na hřišti v pěti, dokázaly také ony vyrovnat.

Utkání tak zamířilo do prodloužení, do něhož ale hosté vstoupili s výhodou přesilové hry. V něm opět Kladno drželo míček, až Přívara z levé strany vyjel, potáhl si míček, navázal na sebe protihráče a pak krásně nabil Papouškovi, jenž v čase 61:24 rozhodl.

„Myslím, že výsledek celkem odpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Bylo to vyrovnané, z obou stran opatrné. Týmy, i když se velmi dobře znají, tak se trošku oťukávaly. Skóre se přelévalo a co se týká závěru, tak to bylo trochu o štěstí. Nám pomohla přesilovka, ale do jejího konce už zbývalo jen pár vteřin, když jsme ji využili. Byl to moment, který jsme zvládli, ani si nemyslím, že domácí tam udělali nějakou chybu. Bod pro nás je tu velmi důležitý,“ řekl kouč Kanonýrů Martin Hovořák.

Kanonýři se tak v sérii ujímají vedení 1:0 a v neděli se v Karlových Varech pokračuje druhým zápasem, který znovu začíná ve 13.00 (videopřenos zde). 


Branky a asistence: 14. Strachota (Nushart), 15. Strachota (Klápa), 34. Smolka (Šťovíček), 55. Klápa (Korbel) – 19. Pixa (Bohuslávek), 27. Šnajdr (Přívara), 36. Papoušek (Pixa), 51. Höffer (Riebauer), 62. Papoušek (Přívara). Rozhodčí: Tichý, Kapr. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:2. Třetiny: 2:1, 1:2, 1:1 - 0:1. Střely: 30:29. Diváků: 230. Stav série: 0:1.

Sestava Kanonýrů: Macík (Weissgärber) – Pfaur, Veselý, Šefčík, V. Novák, Stůj, Přívara – Chroust, Bachmaier, Janda – Bohuslávek, Papoušek, Pixa  Höffer, Riebauer, Šnajdr – Kučera, J. Novák. Kučera. Trenér: Hovořák.

Zpět na úvod