Bulletin k utkání #15
Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary
Play off míří do BIOSky. Pomůže domácí hala Kanonýrům k postupu?

Play off míří do BIOSky. Pomůže domácí hala Kanonýrům k postupu?

Po dvou letech se o víkendu do BIOSky vrací play off 1. ligy a už v neděli tu můžeme poznat postupujícího do semifinále. Nicméně je nejspíš jasné, že duely mezi domácími Kanonýry a Karlovými Vary budou po zkušenostech z minulých klání znovu velmi vyrovnané. Pro Kladno by ale mohla být výhodou znalost povrchu i domácím publikum. Oba zápasy startují v sobotu a neděli od 18.00.

Jednou přišel rozhodující gól v prodloužení, o den později vítěze určil až penaltový rozstřel. Čtvrtfinále 1. ligy mezi Kladnem a Vary nabízí tuze vyrovnanou a nervydrásající řež, o čemž se nejspíš o víkendu přesvědčí také kladenské publikum. A podobný průběh, který byl k vidění na západě Čech, očekává rovněž kouč Kanonýrů Martin Hovořák. „Výsledky obou zápasů byly velmi vyrovnané. Dá se říct, že v každém utkání mohly vyhrát oba týmy. Proto si myslím, že ani jeden z týmů nemá důvod něco příliš měnit. Bude to o detailech.“

Ten se těší na zaplněnou halu BIOS, protože vyjma povinnosti mít nasazený respirátor už neplatí žádné protiepidemické restrikce, a tak může být klidně vyprodáno. Že by ale domácí povrch i náklonost publika mohly být klíčem k výhře, si Hovořák nemyslí. „Nečekám, že by to udělalo výrazný rozdíl. Nám samozřejmě bude domácí hala více ku prospěchu. Vary se mohou cítit více pod tlakem, protože budou hrát 'venku'. To je však může více vyhecovat a semknout jako tým. Obraz hry se nejspíš moc nepromění,“ tvrdí kouč.

Ten před startem série udělal některé změny v sestavě, útoky různě přeskupil a v obou utkáních v Karlových Varech působili Kanonýři velmi aktivně, drželi se víc na míčku. „Především jsme ale do play off vstoupili připraveni s kompletním zdravým kádrem, na což jsme dlouho čekali. Myslím si, že výsledek není o změnách v sestavě, ale spíše o tom, že jsme se snažili vložit velké úsilí do přípravy. Věřím, že se to začne projevovat i výsledkově na hřišti,“ vysvětluje Hovořák.

Ten po nedělním zápase říkal, že tým udělal zbytečné chyby, které ho připravily o vítězství. Teď měl týden na to, aby na nich se svými svěřenci zapracoval. Podařilo se? „Je to takové klišé, ale my se musíme soustředit především na sebe. Pak náš výkon může být dostatečně kvalitní pro výhru. Zároveň bychom potřebovali lepší vstup do utkání. Tohle se nám o uplynulém víkendu příliš nedařilo. S výše uvedeným jsou spojena i vyloučení, kterých máme až příliš. Věřím, že tyto věci o víkendu zlepšíme a opět zvítězíme.“

Není sám, kdo věří.

Když jeden, tak všichni!


Jak duely sledovat?

Sobota: Videopřenos, online.
Neděle: Videopřenos, online.

Zpět na úvod