Bulletin k utkání #15
Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary
Penaltové drama pro Vary. Stav čtvrtfinále je tak srovnán

Penaltové drama pro Vary. Stav čtvrtfinále je tak srovnán

Necelé čtyři minuty před koncem vedli o dva góly, mečbol Kanonýři drželi i v penaltovém rozstřelu, ale nakonec druhé čtvrtfinále pro sebe v šesté sérii nájezdů získaly Karlovy Vary 7:6. Série je tak vyrovnaná 1:1 a je jasné, že příští víkend se v BIOSce odehrají dva zápasy (oba začínají v 18.00).

Stejně jako v prvním zápase i tentokrát šli domácí do vedení, když Smolka při hře 4 na 4 ranou z dálky otevřel skóre. O chvíli později sice vyrovnal Bohuslávek, ale pak přišla smolná 17. minuta. Nejprve byl zbytečně vyloučen Stůj a domácí přesilovku rychle využili. Po vhazování se pak hnaly Karlovy Vary do protiútoku, který zastavil Šefčík jen za cenu faulu a nařízení trestné střílení proměnil Strachota.

Přestávka ale Kanonýrům pomohla. Ve druhé části se vrátili k aktivní hře, která je zdobila v prvním mači a přineslo to rovněž góly. Nejdřív Chroust ostrou ranou využil přesilovku a snížili na 2:3, o chvíli později rovněž přesnou pumelicí z dálky uspěl Bachmaier a v 31. minutě se Kanonýři ujali vedení, když se Šefčík dobře zorientoval za varskou brankou a předložil naběhnutému Pixovi. Avšak záhy přišla odpověď domácích, když opět v přesilovce skóroval Nushart. Nicméně Kladno si díky rychlému kontru a šikovné teči Jandy po Bachmaierově vybídnutí vzalo náskok zpět.

Ve třetí třetině se obvyklé role proměnily. Kanonýři bránili v poctivém bloku a domácí nedávali příliš příležitostí ke střelám. A jakmile Vary vysunuly presink, využili toho hosté k rychlému brejku - Bohuslávek rozjel akci, předal Pixovi, který následně nahrál Papouškovi před prázdnou branku. Jenže uklidnění gól nepřinesl, protože zanedlouho snížil Tyl. A v 58. minutě zkompletoval při power play hattrick Nushart a i druhý zápas čtvrtfinálové série zamířilo do prodloužení. V něm se hosté ubránili oslabení, ve kterém paradoxně mohli skórovat. Nicméně ani deset minut navíc vítěze nepřineslo, a tak se šlo do penaltového rozstřelu.

I při něm byli Kanonýři blízko triumfu, před pátou sérií vedli, avšak Přívara svůj pokus neproměnil, zato Strachota vyrovnal a v šesté rundě pak stejný hráč znovu uspěl a domácí tak čtvrtfinále získali pro sebe.

„Kopírovalo to včerejší zápas. Bylo to hodně vyrovnané, domácí byli velmi dobře připravení na vstup utkání, nám se naopak úvod nepovedl, a tak Vary vedly 3:1. Něco jsme si k tomu o přestávce řekli, což mělo za následek zlepšenou hru po zbytek utkání. Ale bylo tam z naší strany mnoho chyb a lacině obdržených branek, což byl jeden z faktorů, který zápas rozhodl. I když jsme měli v našich rukou možnost přidat další bod, tak jsme to nedokázali dotáhnout. Ovšem věřím, že doma předvedeme parádní zápasy,“ řekl kouč Martin Hovořák.


Branky a asistence: 9. Smolka (Korbel), 17. Nushart (Strachota), 17. Strachota, 32. Nushart (Strachota), 57. Tyl (Strachota), 58. Nushart, rozhodující nájezd Strachota – 14. Bohuslávek (Papoušek), 22. Chroust (Bachmaier), 25. Bachmaier (Janda), 31. Pixa (Šefčík), 39. Janda (Bachmaier), 55. Papoušek (Pixa). Rozhodčí: Jelínek, Libecajt. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Třetiny: 3:1, 1:4, 2:1 - 0:0. Střely: 30:22. Diváků: 213. Stav série: 1:1.

Sestava Kanonýrů: Macík (Weissgärber) – Pfaur, Veselý, Šefčík, V. Novák, Stůj, Přívara – Chroust, Bachmaier, Janda – Bohuslávek, Papoušek, Pixa - Höffer, Riebauer, Šnajdr – Kučera. Kučera. Trenér: Hovořák.

Zpět na úvod