Bulletin k utkání #15
Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary
Máme mečbol! Kanonýři doma skolili Vary 8:5

Máme mečbol! Kanonýři doma skolili Vary 8:5

Ač je výsledek o tři branky, znovu to bylo vyrovnané utkání, které se navíc hrálo v báječné atmosféře. A především po výhře 8:5 mají Kanonýři ve čtvrtfinálové sérii proti Karlovým Varům mečbol, který mohou proměnit už v neděli v domácí hale BIOS. Očekávaný zápas startuje stejně jako v sobotu od 18.00.

Do vedení ve třetím duelu série šly Karlovy Vary, když už po 62 vteřinách střelou zdálky propálil Vašíček obranný val před ním. Kanonýři však velmi záhy dostali příležitost k vyrovnání, hráli pětiminutovou přesilovku, leč aktivně bránící soupeř jim nepovolil dostat se do vytrvalejší převahy. Naopak ony samy potrestaly přísné vyloučení Pfaura, když za Macíka zaplula rána tradičního přesilovkového střelce Nusharta.

Do druhé třetiny už naskočili „staří dobří“ Kanonýři. Vrátili se ke své úspěšné hře z minulých zápasů série, byli aktivnější, nahrávali křižné míčky, aby rozpohybovali kompaktní obranu Varů. Nejprve po výtečné nahrávce Jandy snížil Chroust, následně vyrovnal po rázném průniku Pixa a pak v posledních desetinách třetiny otočil skóre Janda. Dlouho se řešilo, jestli gól nepadl až po siréně, nicméně sudí nakonec jeho regulérnost stvrdili.

Na počátku třetí třetiny odskočili domácí o dvě branky, když našel parádně našel volného Přívaru Stůj. Nicméně se opakovala situace z předchozího zápasu a Vary dokázaly vyrovnat, když stáhly sestavy na dvě útočné řady a vytvořily jednu „superlajnu“. Ovšem po jejich chybném střídání poslal Kanonýry znovu do vedení Šefčík, o minutu později přidal šestý gól Bachmaier a za další minutu zvyšoval Novák už na 7:4. Vary sice ještě v závěrečné minutě snížily, ale v poslední vteřině proměnil Bachmaier trestné střílení a výsledek byl na světě.

Před parádní atmosférou vyhrálo Kladno 8:5 a v neděli od 18.00 může sérii doma ukončit.

„Mrzí mě, že jsme zase zopakovali nepovedený začátek. Pokud to bude následovat i zítra, tak to bude daleko náročnější. Ve druhé a třetí třetině jsme ale zlepšili výkon. Možná ten třetí gól způsobil psychický rozvrat soupeře  a nás to trochu nakoplo, i když Vary opět dokázaly vyrovnat. Naštěstí jsme zahráli super akce, ale stále děláme spoustu chyb. Pořád máme lepší výkon někde v rukávu a ten snad v neděli vytáhneme,“ řekl kouč Kanonýrů Martin Hovořák.


Branky a asistence: 26. Chroust (Janda), 34. Pixa (Papoušek), 40. Janda (Bachmaier), 43. Přívara (Stůj), 56. Šefčík (Bohuslávek), 57. Bachmaier (Šefčík), 59. Novák (Pixa), 60. Bachmaier - 2. Vašíček (Hurt), 17. Nushart (Strachota), 45. Nicklas (Klápa), 52. Klápa (Nicklas), 60. Klápa (Nushart). Rozhodčí: Vlček, Žofka. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Třetiny: 0:2, 3:0, 5:3. Střely: 21:26. Diváků: 278. Stav série: 2:1.

Sestava Kanonýrů: Macík (Weissgärber) – Pfaur, Veselý, Šefčík, V. Novák, Stůj, Přívara – Höffer, Riebauer, Šnajdr - Chroust, Bachmaier, Janda – Bohuslávek, Papoušek, Pixa  – Kučera. Trenér: Hovořák.

Zpět na úvod