Bulletin k utkání #15
Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary
Rychlý postup přes Štíry, junioři jsou v osmifinále. Ale neslavíme, říká kouč

Rychlý postup přes Štíry, junioři jsou v osmifinále. Ale neslavíme, říká kouč

Junioři Kanonýrů zvládli 1. kolo play off celostátní ligy a po dvou výhrách nad Českými Budějovicemi jsou v osmifinále. V něm narazí na jeden z osmi nejlepších celků po základní části, přičemž soupeře se dozví ve středu, až budou dohrány všechny série 1. kola. „Jsem rádi, že jsme sérii s hodně nepříjemným soupeřem zvládli v nejkratším možném čase. Ale neslavíme. Je to jen první krůček,“ řekl kouč juniorů Jan Novák.

Kanonýři - Štíři České Budějovice 9:2

Jan Novák: „Sobotní utkání jsme nezačali vůbec dobře. Měli jsme obrovské výpadky v obranné fázi a jen díky skvělému Janouškovi a dobře postavené brance jsme neprohrávali. Postupem času se naše hra zlepšovala a vygradovala ve třetí třetině, která již byla v naší režii a závěr zápasu jsme měli pod kontrolou.“

Branky a asistence: 16. Prudil (Svoboda), 33. Hübner (Prudil), 36. Půček (Tomášek), 51. Sochor (Molhanec), 52. Sochor (Prudil), 53. Hübner (Šolle), 55. Šolle (Hübner), 56. Hübner, 59. Sochor (Šolle) - 14. Prokop (Kaluža), 47. Sirotek (Poncar). Rozhodčí: Jelínek, Libecajt. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:1. Třetiny: 1:1, 2:0, 6:1. Střely: 39:36. Diváků: 42.


Štíři České Budějovice - Kanonýři 4:5

Jan Novák: „Druhý zápas série byl klasický play off zápas. Hodně soubojů, emocí a výborná atmosféra. Jeden z nejlepších výkonů do defenzívy v letošní sezóně. Měli jsme skvělý back-checking a spoustu zblokovaných střel. Obětavost, se kterou kluci na obranné polovině hráli, byla hodná vyřazovacím bojům. Ve třetí třetině jsme nevyužili několik šancí, kterými bychom se uklidnili, a tak závěr byl pěkně o nervy. Nicméně nám takové ubojované vítěztví určitě pomůže do další série. Nyní máme celý týden na to se připravit na osmifinále se soupeřem z TOP8.“

Branky a asistence: 4. Dědič (Sirotek), 24. Kouba (Dědič), 53. Fišer (Kouba), 57. Sirotek (Bacík) - 4. Šolle (Molhanec), 6. Prudil, 9. Prudil (Šolle), 29. Sochor (Hübner), 34. Šolle (Hübner). Rozhodčí: Fucian, Urbánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. Třetiny: 1:3, 1:2, 2:0. Střely: 19:20. Diváků: 106. Konečný stav série: 0:2.

Sestava Kanonýrů: Janoušek (M. Procházka) - Molhanec, Svoboda, Tomášek, Frýba - Půček, Sochor, Šolle, Prudil, Burgr, Hübner, Spurný, Horák, Dvořák.

Zpět na úvod